香港youtube網片係咪開始息微?

247 回覆
65 Like 170 Dislike
幾好睇 g持
Shut up!
需然係抄,但算係咁
試當真 網片金句?
抄就當自己金句?
https://evchk.fandom.com/zh/wiki/XX都冇人講
班國際腺讀新聞都索到肥肥白白
唔關式唔式微事,呢啲故事性短片唔容易keep住有嘢出,邊個有咁多橋?拍拍吓冇晒料好正常
但佢啲女真係最高質喎
佢啲片views 都算高過arm
其實復常之後,d娛樂已經多返好多
想無腦無營養既片就短既reels,想睇劇就netflix
網片都好難做
lol
係咪賣廣告真係一眼就睇得出冇得唔認
黃人睇鬆仔coco哥王俊彥呢D
仲有劉馬車
宣傳性罪犯者,祝福佢全家女性俾劉馬車強姦
要等佢出返黎,到時搏有新景象
無未來無夢想,仲想引人笑?引人共嗚推你做星?呵呵呵
Z檔案copycat 嚟字幕經常出現簡體字同支語
本土啲片多數都無乜營養 比中小學生睇
有人肯出片已經好好
阿霞世一
收皮啦趙羅尼
他亦提到年輕人拍攝網上短片是「有些創意」,但相對大片製作團隊,兩三個人拍YouTube影片只是「家家酒」(煮飯仔),又批評拍片如不求賺錢、成名、公眾和行業認同,僅是「自娛」,但如欲重振香港電影工業到1980年代水平則「不夠誠懇」,呼籲他們先搞清楚想要甚麼。
坦言現在是要考驗現今小朋友智慧。「要做自己風格的電影,抄冇用,徐克有徐克的電影,王家衛有王家衛的電影,就算阿晶(王晶),屎尿屁晶咁叻,佢都有屎尿屁格,全港最高票房導演係佢呀!最緊要乜都可以講,追求藝術。成立鮮浪潮向來視原創最重要,我哋唔會影響參賽者拍攝,但要自己衡量,拍出嚟有冇人畀你放唔係我決定,係你選擇。聰明啲做人,有啲位閃下避下。留得青山在哪怕冇柴燒。」
係youtube自己on9拉長啲片
下下要啲creater剪啲10幾20幾分鐘片
然後發現抖音啲短片仲吸到人
又on99咁去谷short

老實以前啲片5-10分鐘真係夠晒
再長塞埋晒啲廢話落去dum時間

間唔中一條兩條20分鐘劇情片啲人都會睇晒
而家條條都咁長啲人根本唔會有心機睇
個個都話用2倍速同飛住睇啲長片 冇2倍就唔睇
真係陀地味好濃好撚高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞