香港youtube網片係咪開始息微?

247 回覆
65 Like 170 Dislike
定義咗先,呢到網片係指10分鐘左右嘅劇情短片

講疫情時崛起嘅3大channel
試當真:拍網片起家,網片金句一度成為香港網路meme
而家近乎冇再拍網片,偶爾拍下清談綜藝
小薯茄:拍超短網片起家(類似而家嘅reel,抖音)
成員而家去晒唱歌拍電影,除左廣告之外都好少拍網片
熊仔頭:熊仔頭退隱後冇再拍過網片, 再食就中風仲受觀迎

另外
BBO(前啱channel ):請咗班女返黎,原本仲以為可以復興arm channel
標榜每月一號睇劇,而家都冇埋變左拍綜藝
荼毒室:之前同試當真熟咗之後有我讀drama架系列,而家都冇埋(ok呢個有啲夾硬,純粹湊數

係咪證明youtube拍網片唔再有市場?
Smosh
最後幫佢宣傳下
https://youtube.com/@utopia_pictures?feature=shared
香城映畫應該係近來少有仲肯keep住拍10分鐘網片嘅channel, 要珍惜
香港呀
上帝可唔可以創造一個post 你係傳唔到教?
式微
再食就中風都已經冇後勁最近條片3內日30萬views都做唔到
香城映画囉😅
變晒廣告
仲要個拍法同一開始唔同左
完全冇晒睇既興趣
那, 老老實實
ARM CHANNEL 以前果D就真係好睇, 真係似電影既

小著加果D垃圾.........
試當真有片咩? 果D爛9劇情片?
9bothew?
香城映画仲有keep住出
岩岩先開始紅到
仲crossover 左米紙
罰抄十次
式微 式微 式微 式微 式微 式微 式微 式微 式微 式微
Pin左
太燒錢
成本同回報差好遠
唔係淨係xg,係成個youtube都開始式微

你睇就算英文班創作者都少左好多人出片

我一直有like收藏堆片一望返條list好多都靜雞雞del哂冇哂

依加主力真係睇b站多野睇過yt10倍,美國佬依加睇tiktok多過yt
有個肥女人好奇怪 見親都dislike條片
BBO 個肥仔從來都唔覺得好睇, 訪問又悶, 完全唔知有乜賣點
推一下

知識類:
Ming仔
皮毛小知識
格物

死場類:
Hebe

日常無聊類:
小麻

奇情類:
原子檔案
解密工作室
Z檔案

街坊類:
田豪祖三寶
講緊劇情片
其實係全方位都死
阿霞正囉ok?
E家試當真行微辣舊路

明明以前D短片好睇好多 講緊10分鐘內果D

E家個個CHANNEL搞D乜春綜藝片 完全0興真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞