屌你老母羅淑佩 反對公屋加租

188 回覆
792 Like 189 Dislike
公屋撚 公務員 環保撚
連登3大地底泥人仕
現價x3都平啦
自置物業受害者
有L用咩, 大把蝗攞老綜, 你加到10萬佢都係1蚊都唔使俾
呢單嘢我撐你啊貨van仔
根本加一倍都唔過份
開你老母刀呀
班公屋L 又免租又雙糧
D 租又咁平,搞到班仆街懶過hi
大白象工程都叫做有野比我睇吓
班公屋L 又咩住公屋人生贏家,笑鳩我地呢d 勤力既人
加L 爆班仆街租就啱
我覺得要加, 同埋應該減少外地人拎公屋

香港想注入中國能量, 係應該搵人材, 唔係再搵d 低收入家庭落黎拎福利

如果想津助低收入工作方面, 應該從糧單入手
或學英國,

在發薪時經政府系統

「一併處理所有福利及房租事宜, 減少低入收家庭請假處理事情, 浪費假期」

仲實際
有得揀就係客。佢地有得揀咩?
痴撚線 加窮人租
一個樓淡都無伸出🐢頭出黎屌加租,睇嚟佢哋夏天無得加凍飲或麥記加大了
雖然大白象係on9,但公屋加租富戶交double唔算開刀啦
樓主煽動仇恨特區政府官員?
河馬仲未做野,死肥婆,淨係識追星
公屋淡揸住幾百萬美債 幾萬股nvda/tesla
個個月去日本驚咩加租驚減租就有
用收入指數去加租根本on撚9
即係窮撚加幾錢人工,正苦就食哂個人工加幅
咁同公屋本身改善基層生活水平既原意係背道而馳

不過今時今日既香港就是撚但啦
成個制度已經壞撚左,住係公屋既唔係富戶就係天龍人
真正有需要既窮撚就住劏房
二等公民表示,加1萬都唔撚關我事,反正我呢世都唔會有公屋住
仲有好多綜援狗係唔洗交
所以依加埋要用外勞同無牌apps取代AA狗咯
我建議公屋要跟私樓市場租值去計

已經唔洗俾首期,仲要有優惠租金?加幾百蚊係到叫黎叫去,傻撚左阿?
加多d 岩 費事班窮撚出來搞搞陣
魚乜撚野蛋啊 唔怪之得住公屋

政府要開源 佢唔加公屋租 咪會係第二度收錢 到時咪搞到我 咁我咪係持份者囉

咁我反唔反對得啊
最撚諷刺老綜/生果金都年年加
租又唔洗俾仲拎多咗錢
然後2蚊搭車送錢上大陸洗
郁下又話撥款900億去醫管局

公共開支越黎越高
變相剝削納稅人同年輕人

新加坡租祖屋都12k一個月啦
公屋仔有咩得罪你
珍,當年大西北公屋好多蝗出黎搞事,好多廣東話唔識講
真係窮既咪冇得罪我囉
取消富戶政策 我話知你以後公屋永遠唔洗交租啦

而家制度 三人家庭月入11萬都係交4000蚊租
成個社會戰戰兢兢 辛勤勞動付出既人就係為班大種乞衣埋單

總之申請公屋資格入息限額係幾多
入住之後應該都係幾多
富戶直接幾級跳 入息超2倍直接加到貴過租私樓先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞