阿諾特踢爆有12碼「逃兵」 嫌疑犯係佢

366 回覆
92 Like 10 Dislike
英格蘭喺歐國盃8強互射12碼擊敗瑞士,5個操刀球員全部射入,負責主射第5輪嘅阿歷山大阿諾特,賽後同家人喺看台慶祝嗰陣,被影到講咗句:「佢唔想射12碼...」引嚟球迷揣測英格蘭有12碼「逃兵」。

網上傳出嘅影片,見到阿諾特同家人講「佢唔想射12碼...」,網民認定有球員做逃兵,呢個「佢」身份成疑,引嚟球迷熱烈猜測,其中今屆表現令人失望嘅菲爾科頓成為網民「心水」,阿諾特喺第115分鐘入場射12碼,入替嘅球員就係菲爾科頓。

英格蘭冇份射12碼嘅攻擊球員,就只有小將伊比爾治伊斯,同埋加時下半場被換走嘅哈利卡尼、菲爾科頓,「新丁」伊斯冇份射並唔令人意外,而哈利卡尼就因抽筋離場,所以臨射12碼先被換嘅菲爾科頓就被視為逃兵大熱。菲爾科頓係上季英超最佳球員,但今屆歐國盃表現飽受批評。
但果日射12m果陣
cam man係咁影住walker 拎轉左身
Eze都成26歲都仲係小將
但如果係後衛,唔想射都正常,阿諾都唔會笑鳩佢

好大機會係笑鳩霍頓,唔想射,叫人換走
saka都敢射 foden有冇咁廢
saka射果下真係睇到佢好驚
傾唔會啦
佢搶住射都似
似係講kane喎
嗰下比akanji撞完未至於要傷出
再加上上屆世界盃射失
唔係通常搵老大哥射咩
夠經驗唔會腳震
好少可好似英撚咁搵咁多o靚仔射
飯狗?
平時講到幾有領袖風範
睇標題覺得係傾扮抽筋
傾似真抽 成個人跌左落南閘到 反而雞蟲有嫌疑 前90分鐘唔換 臨完場15分鐘先換佢落去
咁英撚大部分人都係後生既
Eze 26歲 - 新丁唔怪佢
Foden 24歲 - 逃兵
我諗傾應該係隊入面成功率最高
佢無乜可能唔敢

係唔知點解南閘唔留低佢射
老大哥抽筋換走左
呢堆人本身都喺球會係劊子手
Toney同Palmer直情100%命中
有左彭馬同東尼大哥,傾可以射後啲
仲要沙卡上屆有射失
Kane 射左咁多次唔覺得會係佢
東尼大哥射12碼唔望波
踢左一百分鐘
另自己真抽筋其實唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞