文匯報點名批評:香港快運有辱香港「好客之都」

78 回覆
71 Like 9 Dislike
有上面照住梗係放飛自我
連邊個決定offload 條友都搵唔到 啲傻仔又信
依家道個歉就鳩就 幾撚癲
但係都一路成班人又要屌又要坐
快運班地勤擺明玩9你班垃圾XG人,又搶KFC偷食又趕盲人落機
去到呢位啲打手又係覆唔到架啦
實知
不過唔夠人咪最多訓斥幾句
邊捨得炒
不過又咁講, 呢單抽水分分鐘抽中火水
一陣失明人協會真係成班一齊搭HX HB 佢地邊有咁多人手

比我係公關都係串下d 行李同埋偷乘客野食算
點會搵唔到呀?
諗都諗到啦,就係嗰班機嘅ISM同captain

斷估唔撚係地勤嗰個掃把,或者嗰班機嘅小薯空少
班撚樣起初又話有民航處協調,我同佢講政府官員睬你都傻啦,為咗呢單嘢走去介入、牽涉自己

講講吓就話下一班機傾過,咪可以符合條例,咁我就問,除非你同我講下一班機係專機比佢哋坐,或者特登騰空多兩個人手坐佢隔籬,但諗吓都知唔會,咁點撚樣下班機你又協調到呢?

咁即係嗰個SOP係動態清零,搬嚟搬去嘅
mola mola ,開到聲凸
係咪會無$68去日本,答我啊
你都弱智 都有資格攞著數
咪傻,以前搭UO大家都知係中資,
UO機票大貴大家咪又係睇返HX甚至HB有冇平機票
你搞笑?
海航賣咗畀國泰之後又賣返畀海航?
問題咪就係冇其他廉航頂到佢咁多條線
去台灣南韓日本 東南亞點會頂唔到
見到琴日盲人單嘢已經想話,俾國泰掂完仲衰過以前海南揸旗咁
國泰仲柒過海航
賣畀黃楚標
改名做3DS
要10間加埋頂佢1間咁囉
都唔講啲獨市航點,淨係飛東京UO每日7~8班
仲多過HX同大灣區加埋
而且係班班爆滿,邊間頂到
文匯報講世界文明共識?
你醒d啦!用多少少時間求證佢真係no fit for flight?證實左no fit for flight就企硬唔好再比佢搭!而家點解踢左佢落下班機?仲要賠餐劵比佢地!出埋overbooking 信?

呢d客做過服務性行業都知呢d客係優先既!
就算真係overbooking都唔應該搵佢地2個落機啦!
佢咁衰咪唔好坐佢囉,咪同連登仔一樣聲大大反,到買機票又係UO
HX好撚識玩
有單野莊思明搭國泰喺機度想問空姐借枝筆填入境表,國泰唔借,條閪婆閪到公開哂國泰成架機員工資料
HX之後搞撚咗個送筆活動,提啲人記住帶筆搭飛機
唔講政見 大灣區航空其實唔錯 好過快運好撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞