英國銀行真係好恐怖。。。。。。

120 回覆
82 Like 265 Dislike
ifast好過HSBC UK, 起碼佢入便香港人staff多D, 易溝通
真,英國肯定係零騙案
你要屌咪屌監管機構啦

HSBC 係global bank. 佢之前咪就係俾美國佬charge 佢打擊洗黑錢不力,罰左幾百億

你估作為銀行或者員工,佢特登整啲煩膠程序黎倒自己米咩,我要查呢查路都好撚煩架,仲要俾閪客屌

而打擊洗黑錢既程序,監管機構係冇一套standard procedure 俾bank 去做,所以咪有啲銀行鬆(搏冇事咋),有啲check 得嚴囉(俾人罰過錢果啲)
係得香港先對錢銀野咁鬆手
慣咗番唔到轉頭
大陸都限人雞碎咁多提款限額
Monzo
未中過嘅人唔會明
好怕打電話,你喺英國點生存
英國人最鍾意small talk
更加無可能啦。 我係amazon 買嘢總計幾萬蚊都無出過事。 有冇圖睇吓先?
唔鐘意咪用第間
又唔係得一間銀行
300k佢驚系黑錢, 好正常, 你有證明見得光佢話之你
NVDA + TSLA +BTC ETF 賺返來
同大陸一樣
有很轉返黎咁好
轉散/匯散?
懶醒衝出黎柒
樓主好明顯曲線屌緊支那香港
問題係去到英國都要揀hsbc嚟用,咁撚on9自然多限制
on9揀hsbc,既然係on9,咁人哋咪多啲措施保障on9
係知佢啲客係匡智
去到英國都仍然開hsbc
朋友中過招,要走去hsbc 門市解封
counter 講,佢尼個hsbc one 開既英國戶口叫no landing xxxx 戶口,唔預你會來英國用
大金額例如買車,買屋比首期,hsbc 係要先打去防詐騙中心話比佢聽你要買乜,幾錢,對家acc 叫咩名,佢比半個鐘你完成個transaction
另外個no landing xxx acc 係無支票簙,要住半年以上帶d 單去分行轉返普通戶口。
No lending,冇支票簿係因為冇 overdraft
經 HSBC One 開戶會問你會用黎做咩,有 option 係話自己過英國讀書工作
學到野,thx
姐係人傻錢多囉
好事來嫁
係英國一定唔用hsbc同渣打
唔好問點解
新收帳人(即使係同名)+大額就多數中
hsbc uk乜個人戶口都係差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞