啟德新盤|柏蔚森I反應熱烈原價加推82伙 折實售價391.5萬

86 回覆
2 Like 8 Dislike
而家先做緊16,7 誠哥要打巢你14k呎夠晒啦 10-13想得太多如果做到10-12咁平會入飛
一Q清未
劈咁多梗係做勢1Q清打響頭炮, 加價賣唔去點算
你計俾我睇點樣無得賺我就當你打個和
下行市打和走到貨已經叫贏,誠哥既例子太多
到時市好番啲,可以叫高啲,如果市繼續差落去,佢1萬都敢賣,次次都係第一個咁做
再者,啟德萬2都不屌垃圾地區。
同埋咪講左信置仲有幅5千幾投番黎,你急乜野
啟德差不多係最多貨尾既地區,而家16k都要擠牙膏咁賣,13k有幾難
新世界建築面積13.8k一呎 都比人計到要24k實用面積先平手
咁長實6k建築面積 點可以12k既實用面積係有賺

親海駅都要12k成本
依度地價 利息 建築成本都貴過果度
利息仲要食盡仲高息時期
不如你講下點樣12k實用面積賣都仲可以賺錢
我不知誠哥會唔會蝕讓 但你就講到成本好低有賺咁
咪拎垃圾跑道區同鐵個邊比,鐵個邊最平啓1極低層大單位都仲要18k+,正常單位仲講緊19-20k先有得傾。
宋上蓋無啓德咁貴,但CK要包起埋起地下街同堆社福設私,建成本測量師講過要差唔多7k。
加埋地價,息口,賺的水位,邊有可能賣12k
個條友租緊綠陽新村之流的平價樓,係到踩 kai tak垃圾,真係好好笑
等緊上車,幻想啓德新區開12k
由得佢FF啦 誠哥要起勁多公家野佢又唔計
肯定車位貴過層樓
原來係高位接貨既傻西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞