日男新加坡撿屍強姦女大生 判鞭刑20下關17年半

204 回覆
103 Like 3 Dislike
美國、日本呢啲先進國家都叫做有死刑

但係有鞭刑嘅真係得返新加坡一個
17年大癲
鞭刑好撚癲,打到屎忽變碎豆腐花咁成世坐都坐唔到
對大罪犯黎講,嚴刑係冇用,因為佢根本唔會預你拉到佢,所以係冇阻嚇力

香港重有死刑果時咪一樣大把打劫銀行

同埋鞭刑最大問題係個犯會一世留疤,變相係現代墨刑,唔比佢改過自新嘅機會,最緊要係連塗鴉呢啲小事都要鞭

個犯留咗疤一世都比人知犯過法,更加將佢推離社會,更加易再行差踏錯
香港要引入
風化案專用
衰咸濕 斷到正 抵死啦
關政治咩事。賴清德個仔都無情講
俾錢唔係小罪半年以下先得咩
唔係淨係衰強姦先會打藤

係細到毀壞公物都會
外國人為咗唔養就求其判幾年送走好易令人覺得只要自己唔係新加坡人就可以隨便犯法
不分國籍量刑比較容易阻嚇啲人唔好喺新加坡境內犯法,無論本地人或者外國人都係
睇到都覺得痛
點會無好處 你自己都識講佢係殺雞儆猴既玩法 3-4年就走到 咁本地人點會服
係香港先咁輕 強姦幾個未成年都係判得幾年
睇嚟佢地監獄大把位,預算又充足先可以
咪撚傻
以前周街噴油要打藤,美國總統都無面比

今次老強,幫嚟無鳩謂。
片呢屌你老尾
台灣比錢就得傻閪
咁一係7~8年,頂多都係十年以下。

搞外國人其實無人記得
啲人一淡忘就唔會有幾多儆侯效果

之後呢條友點都唔會返到新加坡
無嗰種Tell story效果。

咁你白養佢廿年咩。
養一個外國人一年平極都要廿幾三十萬
要幾多新加坡人交稅先養到佢一個。
近年興一種
自己垃圾自己養

即係國外犯事,有交換條件下送返原國坐

但我唔知新加坡同日本之間有無。

但我當佢有先,如果係呢個Case,都好有可能坐完幾年之後返到日本,因為日本唔會判咁長而即刻放返出去。
1. 馬來西亞
2. 伊斯蘭鞭刑,有褲著呢種輕好多

但九成人都當呢條片新加坡
老強直頭要切撚啦
強姦根本要化學閹割先岩
下 照你咁講嚴刑冇用咁咁唔通寛鬆刑罰係有用
有死刑國家同冇死刑國家個犯罪率其實係差唔多
廿下實要分期啦
點頂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞