日男新加坡撿屍強姦女大生 判鞭刑20下關17年半

204 回覆
104 Like 3 Dislike
咪撚癲啦
你想有人被姦然後一世PTSD?
可能係
佢地覺得可以殺雞儆侯嘅地方就一律拉滿刑期

正如佢地執法部門係極喜愛高額定額罰款一樣
不過我想佢,日本人坐20碌呢一點對新加坡完全無好處。
養個外國人20年為乜
求其坐3~4年就掟佢走算啦。
要企喺度痾屎
回豬都唔敢係新加坡強姦, 日本
呢單新聞講明國籍,搞到連登啲榮譽日本人冇得老屈佢係支那人
我睇到有個Case

馬拉仔非法載客兼非禮14歲𡃁妹
https://malaysia.news.yahoo.com/malaysian-man-jailed-singapore-molesting-092613940.html

14個月,三鞭
懷疑無摸胸,懷疑係摸大脾或手仔。
可能同馬車Case有啲似,但明顯比香港高刑期。

馬車如果好似天水圍連環摸,我估應該最低都兩三年,起碼6鞭。
鞭刑不分期執行。根據2015年一份上訴法院的判決書解釋,不分期執行鞭刑的原因是:假設犯人在受鞭刑過程中因為昏迷或其它原因必須停止受刑,如果允許分期執行鞭刑,犯人在康復後須要繼續接受剩餘的鞭打。上訴法院認為,鞭刑必須一次完整地執行才能達到其效果,而分期執行反而會給犯人增加不必要的痛苦,因此決定不進行分期執行鞭刑。

我估除非佢中途俾人打到休克
醫生覺得佢頂唔住
先至會終止下次繼續
睇佢今次夠唔夠硬淨啦 食曬廿下
完全係輕視女性對體罰嘅忍耐
有糖尿病既傷口勁耐都埋唔到口
幾經辛苦埋到又比人打爛
鞭之前有全面body check
因為醫學原因唔打得就會再捉上庭加監
通常無人捱到同時六鞭嘅

所以如果唔分期執行,好少打到六以上。
慎入
仲要有毒buff
馬來西亞鞭好似無新加坡鞭咁強力
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A9%AC%E6%9D%A5%E8%A5%BF%E4%BA%9A%E9%9E%AD%E5%88%91

但數目會上返去
同埋會打埋女人
分期執行,打5鞭隔幾個月再打
比我寧願坐耐d
一鞭就暈低 由你加監
no。死刑先係
咁都似係擦損下姐 17年流流長 應該每次好返再鞭 鞭到出獄
點解唔見日本首相出面求情

睇怕新加坡同日本關係即將變差
日本自己知自己事啦,癡漢特別多,仲好意思同人交涉?
咁又唔係非黑即白
民主唔係每個地方適用
嚴刑更加係有助社會發展
當然大前提係要廉潔公正
日本人wor
連登仔最愛
中國人先會做呢D嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞