定期存款邊間好? (45)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
信銀真係好濕鳩 新資金要下一個工作天先更新, 變相蝕一日
你睇下大富翁
我無搣過野,就咁插都插到
Hello
想問問美金定期
收完息放返出嚟個舊錢當唔當新資金?
定係都要自己出入一次?
睇返個新資金定義
想問下渣打有舊美金結存可以點轉走最方便?
唔多錢但唔想落分行提現,都係諗住搵間高息繼續做定期
+1 但插得好辛苦 之後先見到塊貼
支票
渣打香港:因我們未能將存款從您的扣賬戶口轉賬至您於2024年7月3日經SC Mobile App / 網上理財開立的「高息馬拉松活期存款」戶口,您的「高息馬拉松活期存款」戶口設定倘未完成。如有需要,請透過上述渠道重新開立「高息馬拉松活期存款」戶口。查詢:(852) 2886 8888

蝕咗兩日息
渣打d IT
睇埋買盤先
今日我出去做野,諗住順路去地鐵站痕身入美金票,屌你,原來痕身入票機係唔支援美金票,搞到我要搭完地鐵去到中環,特登兜個圈去總行入票
然後我 check 一下,原來好似得富邦同痕身的入票機係入唔到美金票
感謝, 我研究下先
馬拉松申請完入左錢
係app入面邊度睇到申請左
好似唔多見
等第二日就會有個月結單戶口出黎
又俾佢賺咗兩日
想問下大家會唔會做中信出糧plus個陣開埋信用卡賺多d?
張卡有無咩伏?係咪免唔到年費?
美金跨行轉賬只可以用CHATS
然後渣打轉入美金CHATS要收USD 1.95,轉出美金CHATS要收USD 22
所以渣打出入美金最好都係用美金支票
渣打綜合戶口本身就包埋美金往來戶口,但係其他銀行 (例如匯豐) 你可能需要另外開一個美金往來戶口
富邦的話,可以開magi©money manager美元有息支票戶口
https://www.fubonbank.com.hk/tc/deposit/magi-money-manager/usd-interest-bearing.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞