定期存款邊間好? (45)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問下銀行app 係咪一定要喺google play下載先保證係堅? 如果喺網上面download app,係咪容易撞到假銀行網站?
有邊個銀行app 唔可以google play下載?
利申:銀行嘢只信iOS
意思係google play會唔會down到啲假銀行app
今日竟然無reply

水尾 citi bank 升返上去3.78
今日好靜
做左半年4厘
ZA 派卷一個月4.1
等緊開創興
之前話放50個以上有4.3係咪真
知唔知邊間個statement出到remark
我今日都開左 要等3日
想問大富翁係截數前可唔可以分幾次入錢落去?
可以 登記期完前都入得
邊間
富邦掛
我之前都做左
我完左拎撚晒錢走, 理閪佢死.
工行CS同分行職員勁撚垃圾, 我手機開完戶, 發覺用唔撚到佢網上銀行, 打去問原來要另約落行搞轉正手續, 否則只可以用電話APPS. 約撚左CS, 佢話分行會打比我, DKLM成個月都無人打黎, 再打上CS問, DKLM先有分行打比我, 肯撚定係之前CS比飛落分行叫佢CALL客做手續野, D分行見呢條友開撚左戶, 無皮圍就唔撚理. 好啦, 約一個星期後去, DKLM 落去前一個鐘打比我話分行系統有問題, 今日搞唔撚到叫我咪撚到, CLS.
個6.08定期家完撚左即刻走.
落分行填張form 話要求 啟用 全面功能帳戶就 OK
工行D友咁撚大哥, 唔撚打搞佢啦.
息又收撚晒, 錢又走埋, 有SO先再搬錢返去囉.
有冇中銀巴打
可唔可以講下有100萬可以升級Account之後,佢offer幾多厘?
我普通account得3.6
升左先算

師兄係工商銀行定工銀亞洲?
我工銀都用app開到戶
講緊香港個間工銀,唔係大陸工銀

點拎6.08?
不過落分行都要book, 排櫃枱排到閂門都未到我。 佢啲分行睇落完全唔夠人。只係做開戶多
見事係櫃檯解決到。

我上次打上hot line問,Hotline話系統顯示正常。
叫我落分行,我拎埋部電腦落分行同經理一齊試。

經理叫我去櫃檯入 form取消所有上網服務再申請過。

都係唔得,最後打上Hotline屌。
條友隔幾個禮拜同我講落分行填某張form就得
hotline 班大陸人亂講。根本乜都唔知/唔識。淨係識叫你落分行。
落到分行,件經理又係講極都唔明,係咁話用到用到,你用app咪得囉/一樣啫。最後要好似你咁,現場搵部電腦即場login 一次fail 佢先死心。 死死地氣同我打上寫字樓搵support,打咗比幾個人,終於搵到原因,原來手機開戶要填返張解鎖form 先用到ebanking。

件經理夠膽死隊嗰芒嚟話張form網站呢度download 到,你返去dl 填完再拎返嚟。 明明佢嗰位隔離就係printer

呢間永不錄用
同我個case完全一樣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞