用過兩部無線吸塵機, 真心問, 真係咁好用?

65 回覆
2 Like 30 Dislike
2024仲用有線都on9
冇話用舊唔用新就追唔上實際用途既,最典型例子你睇下電動車就知
自己用緊Dyson
見到LG Samsung有呢個功能都心郁想換
冇線嘅我一日吸幾次,有條毛就吸
有線嘅,我一個星期都唔想用一次
我其實好懷疑啲人有冇真係用過
不過喺度講都嘥氣
連dyson風筒都話係垃圾
講閪咩
same 有時自己個位有少少污糟就吸一吸
以前用有線果陣寧願拎個掃把黎掃仲方便
用緊toshiba已經覺得好好用 兩粒電輪住用每次10分鐘咩都吸得哂啦
我唔知你之前有線係點用? 定係每次用都要拉線插線?

我而家用嗰部爛鬼直立式有線係長期插住插蘇,都係攞上手就用。 不過我又唔會講到佢點無敵,純粹之前用無線既際遇唔算咁好。
當你老婆個朋友講,佢老公買咗部最新 die son 無線 AI 吸塵機比個姐姐用,你老婆答你買咗部美的有線吸塵機比佢用,你就明買識飛嘅無線吸塵機都只係一餐飯嘅虛榮
我用過Dyson 依家用Samsung
Dyson 電係相當唔掂 吸力亦唔得

依家嗰部Samsung 用咗兩年續航力仲保持到
normal 7個字 ultra 3個字
之後應該都會慢慢退化要換
但一舊電用到兩三年我覺得可以接受

有線最煩係要抆插
有時唔係吸地係完全當手提機吸下檯面牆角窿窿罅罅
喺廳房廚房走出走入有線太煩
吸櫃頂天花有條線扯住一個唔小心仲會揈低其他嘢
用緊10.8V果架,成套嘢只係1400元
後悔買得太遲,真係好用
LG用左3年 無投訴
開TURBO MODE用黎吸曱甴乾手淨腳
無線吸塵機最好既用途就係可以用黎吸蟲 吸完隻野再空轉多幾秒暈暈地倒落廁所窿搞掂
佢屋企可能4千呎
用左dyson兩年幾壞撚左
之後用返掃把算
當做運動
洗乜買咁貴,是但一部Makita或者Bosch已經夠做,除非要濕拖
用緊makita 40v電無刷摩打4速, 好好用 最重要係唔會kick頭髮

粒電仲可以放落其他紅M工具度用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞