[7月新番]新人大叔冒險者,被最強隊伍操到死成無敵

290 回覆
12 Like 15 Dislike
係lor...無啦啦變咗黑色打底褲...

不過呢位家姐後入應該幾正....

想睇佢快D鐘意男主....
做櫃枱佢會知咩級數可以應付咩任務
但呢種任務有幾危險、冒險者實際有幾強佢冇概念

外加班前輩認為佢既優點係謙虛而故意唔同佢講有幾強
呢套有個設定係唔係十幾歲時開始鍛鍊魔力,魔力就無法成長,所以佢既魔力量係故事最差既

(但唔代表弱,好似第一集咁,就算只用最初級既防禦魔法都可以防到第五級攻擊魔法)
咁係其他人魔法使用技巧差
定40大叔天生f-都比人多魔力
後者咪浪費左個魔法天才
本來睇pv同cut clip無咩興趣
但見到串田唱op即刻追
技巧問題,或者話係其他人用魔法既方式太廢
同一招唔同人用都可以有唔同既威力

淨係睇咗漫畫 設定上魔力去到20歲就冇得再提升 但大叔本身嘅實力同技巧就算用一級都可以打贏師傅以外嘅人
作為1個3字頭既大叔覺得幾好睇
聽講係漫畫畫果個鐘意黃毛先加戲
好撚拖

小說好似出左兩個篇章就冇左
小說變左火箭兵團,去到邊都見到佢
男人老狗婆婆媽媽咁
想打7個阿叔
打錯
係漫畫變左火箭兵團
阿叔唱歌
咁喺S級嘅眼中,呢啲係基礎都唔奇
點唔make sense??
當你日日都係同NBA球員打.
(你又唔知個班人係最top個班)
又未同過其他普通籃球員打時.
你會成日覺得自己好水皮(同最top個班比).

到你真係出去同普通籃球員打時.
會覺人地放水.點解會成日如入無人之境.
話過就過,話入就入.
點make sense
一個公會staff 未見過s級都見過abcdef級既數據啦
而家講緊f級測試幾乎等於百米跑10零秒
佢而家做到既效果係百米破9
點都唔應該覺得自己係廢掛

今季另一套同樣表現覺得自己係垃圾其他人好勁既另一套
格擋xxxx 就setup得好好多
一開始話主角深出出黎 練乜都練唔成 又返去深山練
冇常識之餘仲要唔識人 然後見親都係boss級
parry果套睇住隻怪秒殺士兵都仲覺得隻怪係牛,自己好廢喎兩套都一擔擔
大陸味好濃
嗰套起碼可以話佢冇常識唔知堆士兵咩料嘅
雖然你望落都鳩
起碼說服到人唔識係有原因
其實睇套動畫
有少少唔make sense就由佢啦
做人下下都咁認真好辛苦
而且呢套野都擺明主打搞笑
我就覺得都幾搞笑唔錯
異世界的一拳超人
係典型嘅刷仇恨值用金毛小丑
第1集講2年訓練打開金色史萊姆
去到公會打綠色史萊姆
斷估公會做文職都識分顏色強度 (呢D係好死既standard黎)

前輩比d好難既task你做 你做得黎
所以無信心做d 明知廢 但同一logic既task (由打金色變打綠色)
倒不如直接一開始 唔好比個職員背景佢 當佢無知 唔識分好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞