[7月新番]新人大叔冒險者,被最強隊伍操到死成無敵

34 回覆
2 Like 1 Dislike

起步太晚…?不管從幾歲開始當冒險者、不管從幾歲開始新事物…根本沒差吧?!「想成為冒險者,最好趁年輕比較好」可是那個男人卻是過了 30 歲才開始。原作輕小說由岸馬きらく所著,《菜鳥大叔冒險者,被最強小隊拼死鍛煉後無敵了。》描述目標成為冒險者的里克‧古拉迪亞特爾,明明是個新人卻有著與最高等級 S 級同等戰鬥力。靠著由傳說隊伍「奧利哈康之拳」──這個從龍到吸血鬼,名符其實的「怪物」級師父們所操出來的戰鬥力,將那些小看他的菁英冒險者全都打趴在地。
<STAFF>
|原作:岸馬Kiraku(發行於「Hobby Japan《HJ Novels》」)
|角色原案:Tea
|漫畫:荻野健(連載於「HJ Comics《Comic Fire》」)
|導演監督:片貝慎
|劇本統籌:土田霞
|角色設計:江口麻里
|色彩設計:渡部侑子
|美術監督:松本浩樹
|攝影監督:林昭夫
|剪輯:丹彩子
|音響監督:龜山俊樹
|音響效果:宅間麻姬
|音響製作:Bit groove promotion
|音樂:大隅知宇
|音樂製作:日本哥倫比亞
|動畫製作:夢太公司
|出品製作:新人大叔冒險者製作委員會

<CAST>
|里克‧古拉迪亞特爾:佐藤拓也
|莉涅特‧艾爾菲爾特:大西沙織
|布羅斯頓‧亞修歐格:三宅健太
|米傑特‧耶魯德瓦夫:豐永利行
|愛麗絲雷特‧德古拉:久野美咲
|安潔莉卡‧迪爾姆德:下地紫野
|拉士達‧迪爾姆德:木村良平
|弗里德‧迪爾姆德:德留慎乃佑
|林克斯·洛羅特:長岡龍步
|凱爾文·烏魯沃爾夫:小西克幸
|基斯·利薩雷克特:住永侑太
|史內普·利薩雷克特:一條和矢
又幾好笑...
異世界最強弟子?
「最強」
男主一拳超人黎
兩年就練到咁勁
地獄式訓練?
史上最強弟子兼一大叔版
d畫面好cheap
呢套正野
同第7王子一樣咁好笑
好似死左唔知幾多千次先練到咁
會死?
唔影響劇情既小劇透
怪不得咁強
大叔智商是咪有問題
暫時OK. 輕輕鬆鬆.
可以追多1,2集睇下.

暫時D女身材弱左D.

幾時先唔扮傻
好拖
無扮,大叔做左社畜14年,之前係一個連哥布林都打唔嬴既垃圾
然後俾班癲佬虐待左2年出返黎唔知自己實力去到邊,剩係知自己勁左,但唔知自己已經勁到癲,以為只係普通e級冒險者級數
有冇同水平對手?
出夠異世界垃圾未?
搵唔到呢套既小說版既
幾好睇
op好大陣老人除
好快,考完試打埋傻鳩姐弟個大佬就知自己唔廢
anyway,傻鳩家姐係女主角之一
本身猶豫緊
LM
呢部有個設定係如果唔係十幾歲開始練魔力就一世練唔到上去,所以佢30歲出道做冒險者本身就好難,係撐過地獄式訓練先去到「怪物」級別

但問題在訓練佢既個班人覺得佢謙虛係佢強大既原因之一,所以就算佢可以一半打爆牆,班人只會話「你只係E級既基本水平,要更努力」

更何況其他都係真正既怪物兼天才,所以佢更相信自己好廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞