[警世]絶對唔好入城大材料科學及工程 JS1210 Materials Science and Engineering

61 回覆
26 Like 3 Dislike
推推
推推推
仆街了…男朋友入咗呢科水泡科…
香港邊有真係 material 工
Arup 好似有
咁都要拉nursing講事實樓主呢科伏
Materials有好多範,
你講既building materials 、石屎只係其中一細範。
仲有polymers, metallurgy, nano-science, failure analysis, inspection and characteristics,SEM 等等,
係香港無出路唔代表外國無,大把其他電子、重工業需要相關知識。
連連登仔日日講嘅nvda,佢哋用嘅lithography 技術都係under materials science
FM LM
仆得街,物理 生物 化學都係
咪害人啦,physics 都一鳩樣,做MRI research 讀大電/Medical Engineering 上位好過 。

如果知自己係廢男人,選科最好入工程/IT,廢極讀完有粥水食下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞