日本節目,香港早期盜版任天堂紅白機磁碟機系統錄像資料!!!!!!!!

75 回覆
8 Like 19 Dislike
我到好大個先知,原來細個玩嗰部超任博士floppy 機唔係任天堂原廠出
三百幾有,不過唔多,孖寶3之類;
超任就大量>400
91/92 超任1400, 16m 博士1450
咁上下。
咪9up
無索尼, 你哋窮撚有驚玩咩
SS 都有老翻
9蚊 一碗魚蛋河既年代

一隻GAME 600~1000

又係好難既
應該都係荃灣友,好記得眼鏡鋪一鋪兩店左邊賣遊戲機右邊眼鏡鋪,經過會走入去睇下,不過大人係唔會買。而第一部 gameboy 係我阿叔係萬亞買俾我,主機就係六百尾,啲game 都係百零兩百幾左右,當時買埋俄羅斯方塊同埋孖寶兄弟,星矢係星星玩具買,好似$100 - $130 左右一盒... 都買左幾多下... 搬屋既時候掉晒... 宜家...
大個左開始儲返d舊game先知,百幾二百蚊嗰啲其實都係翻版帶嚟
正版 super mario bro 3 係$300
其他唔記得,但Ching講既聖鬥士公仔應該係咁上下,我第一隻係買雙頭龍座,好似50蚊左右,仲要係Bandai MIJ,冇幾耐播卡通,升到過百蚊一盒再之後就有MIC版同老翻。嗰陣買紅白機都會買埋碟機,先係抄碟之後就玩幾多合一老翻帶
真係好勁,以前既IT 勁到,領先國際
部機姐當時賣3000蚊好癲咩?
果時普通文員都係6000-7000人工
依家文員先14000
仲癲
紅白機官方出個部磁碟機,直頭係老番制造機
咁你朋友今時今日有冇買曬所有game?
你試下想買4小強正版?隻隻二三百蚊港幣 點買?
可以唔玩
有超任睇就好紅白機都唔係我年代
當年老任都覺得卡帶成本太貴好多人比唔起錢,所以先出部碟機等d game可以賣平啲,點知咁就出事,佢連老翻個成本都降低埋,個個copy碟玩😂
雖然有啲容量大架game都出唔到碟,但都搞死左自己,個時唔使執笠係因為日本經濟爆前人人都大魚大肉
超任博士的話我記得細個會去裕民坊dup磁碟,街霸要4隻碟,是但壞一隻都玩唔到 從未玩過插帶,後期先知原來上面舊野可以拆落黎
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞