日本節目,香港早期盜版任天堂紅白機磁碟機系統錄像資料!!!!!!!!

73 回覆
8 Like 19 Dislike
sony第一方咪一樣568,授權費呢?
原來仲係白卡索狗,失敬失敬,洗唔洗幫sony奶埋春袋,明明之前成日話鍾意機戰,點知冇人理就日日係到抹黑,好撚恐怖
無抹黑,上面貼咗source
咩無人理,我之前出嘅機戰post都有好多人回覆

機戰OG 月之民- 一手好牌被搞砸之作。
https://lih.kg/3716413
而家連碟大遊戲商都唔想出,因為少咗人買一手game
配樂咁陰森恐怖嘅
佢地包括小島秀夫只係對未知成效既商業行動感到擔憂比你作到極力反對,視版權於無物既私怨撚真係鍾意加鹽加醋
無興趣同你拗,你話係咪係囉,你咁講都係為咗搵交嗌咋嘛,我鐘意機戰鐘意寺田貴信,唔代表我唔認為佢某啲行唔仆街,拖到ps4年代先肯出中英文版你知唔知累到bandai賺少幾多錢?機戰都係因為咁收皮
成本係比cd 貴. 但你見老翻賣幾錢就知貴極有個譜. 老任當年賣主機係要有錢賺. 賣game 要同廠收授權費再自己搵人生產盒帶. 最後無咩動力係產品身命週期內減成本
從來都冇私怨咪屈得就屈
任天堂係遊戲界嘅清泉同良心
當年抄碟就係老翻,買帶都係老翻(百零蚊果啲)
83,84 年 d 人工應該真係1000 左右。。。
80年代全職基本過千
紅白機香港仲要86年先開始賣
點會無一千蚊人工
4人除時3個人唔返工,或父返全職,母做下兼職/散工
真正目的應該係二手市場
以前無錢買,都係租機租Game玩
我細個直情以為D磁碟機係任天堂自己出㗎㖭
跟住仲有一部機, 好似叫小天才? 直接可以插任天堂D game玩
邊有550蚊呀
我老豆窮嘅佢都買畀我
250至300就有
你哋班人都痴線
吹到七彩
當年聖鬥士星矢日版玩具
蛇夫座4800 yen大約
我文具舖買係68蚊
我人生第一盒
雙子座港版99蚊

啲超級強卡龍珠一餅250蚊
當年惡魔城翻版係100蚊
彈珠翻版係60蚊
呑食天地正版100蚊
孖寶兄弟3正版一定冇超過三百蚊

上面鳩吹同五百幾囉
game boy一部680蚊包埋雙打線加俄羅斯方塊
一餅帶二百幾蚊正版
我老豆話好貴
佢死都唔買game boy畀我
佢話部機細細部餅帶咁細部咁鬼貴
嗰陣係冇可能一餅打四百幾蚊的
三百幾都冇乜可能
普遍嚟講係二百幾
基本上我記得全部我買過嗰啲遊戲機嘅地方
上面講個惡魔城嗰啲嘢係戴麟趾夫人隔離嗰間眼鏡舖
蛇夫座屋企樓下文具舖
星矢係佐敦
龍珠合帶係荃灣嗰啲買雜貨嘅
上面話680蚊係荃灣廣場入口嗰度

全部都9吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞