突發!有香港女仔自己一個喺日本失蹤。

551 回覆
282 Like 44 Dislike
無數據不過睇得多啲變態殺人案都係from日本啫
唔使起鋼喎
點解我要去講
覺得行程交代得唔夠詳細 冇清晰嘅時間點

唔太明點解佢朋友要特登返嚟香港報警?
失蹤者屋企人正常應該都會喺香港幫手報警
朋友唔係應該留喺日本搵吓先咩?有乜事要咁急趕返香港?
笑死
你想睇佢俾嗰啲崇日撚追擊啊?
連當地警察都唔知你竟然知
勁撚到
去得日本呢d垃圾地方 仲要夠膽同人分開行得返自己一個女仔
行衰d講句自己申請既
痴撚線
平時你老母拖住你出街?
行程的確交代得唔詳細

睇返post 上個post樓主應該已經係日本報左警
可能覺得冇咩做到 所以返黎香港
前題係佢地可能本身都唔係朋友 只係網約去旅行
蒲妹去左秘撈喳?
見到事主係threads前四日講畀人搭訕騷擾,前三日就消失
有冇人同我一樣,睇完都好無力
可能比人夾咗,畢竟咩地方都有奇怪人
希望搵得返
班崇日狗又睇唔倒系列
其實東亞嚟講,香港男人算好乖
起碼喺香港啲女人唔會俾男人周街問去唔去做陪酒,去做雞
兩樣嘢都唔撚有關係嘅
自己搵下D犯罪率, 謀殺案率
全世界最低, 一般唔會搞外地人
文京區應該冇野la, 池袋都冇事la

計Propability 48小時唔見人, 最多係避世
主要要視乎酒店果邊D行李攞返未
問返同行條友, 佢地有冇噪交, 有冇講過D乜,
又話只係網約, 即係佢都冇對方屋企人聯絡, 人地block 9 左條友自己轉機票飛啫
我都希望佢冇事
但係已經過咗三日 肯定已經出咗事
pushhhh
多數日本妹,整容拍AV
「日本每年約有9萬人無故失蹤,雖然其中多數人有尋獲,但仍有數千人音訊全無。 這些人切斷與所有親友的聯繫,沒有交代去處就這樣人間蒸發。 許多家屬苦苦等待,至今仍等不到他們回家。」

呢句嘢個原文係來自公視新聞:
日本年約9萬人失蹤 部分自行「人間蒸發」重啟生活
https://www.google.com/amp/s/news.pts.org.tw/article/643328/amp

呢個數字係講啲人有心避世嘅Case,開始新生活唔同以前有聯繫
所以先會有九萬咁多嘅數字
「日本警方對成年且無輕生等風險的失蹤者,不會積極介入。」

唔係好似你條柒頭咁諗,真係九萬人無故唔見咗,而警察唔去理。
去邊都一樣
痴線佬可能激到佢/對佢笑
就捉走人
就係冇拎行李
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞