=LOVE/≠ME/≒JOY討論區第87回: 舞香強...弱勢回歸! 715糯米巡尾

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
櫻井優衣ig follow人數
3團入面除左大谷之外
其他mb都係輸
咁多人follow都只係得二萬幾銷量,明顯免費仔好多,名氣有,但關心度不足,主推唔知有冇十份一
佢哋有冇握手會呀,電視劇嗰啲?
佢地好似有,唔肯定
剩係有團綜(仲要全員上同埋同等愛同一個台),時段仲早過你已經贏啦
同埋佢地公司個Marketing真係好掂,歌掂+抖音就已經由地下團彈上地面,佢地個師妹團今年又係用一條formula又彈起咗
真係諗唔明,明明生歌唱到屎咁
講樣又唔突出,無人贏到大谷maika。點解會咁紅
唔通呢個年代真係marketing最重要
講真,等愛都已經弱勢緊,最強勢時係舞香剛上位而娜糖未走既時候,而且兩個團出道時期唔同,唔算同輩,所以呢個講法同某啲柒頭話乃團打低咗48一樣咁柒咁唔合理(唔係講你,只係借力屌一屌某啲柒頭,呢度應該冇乜柒頭)

而且等愛出到娜糖呢個開始可以稱得上係明星既人,FZ出唔到,我認同櫻井係靚,但一個人長期撈唔起,一定有其原因,唔係人既問題就係命水問題,而且佢年紀亦開始大,但人又矮,好難創高峰,加上如果有睇過FZ既演唱會既人應該心明有好多問題,其實都幾悶(半小時live唔會覺有問題),演出方面一定輸晒俾指原系

FZ既tiktok策略係成功既,但問題係真正既收入係少,指原系比較實在地搵到真銀

如果硬要搵一隊指原系作FZ對手,應該時JOY吧,出道日期比較接近,不過FZ一開始就扑中咗tiktok,亦好快就出咗道,JOY就準備足一年半至開始出道咁解

P S 太多字,智商低既人唔好睇
硬係覺得用親呢啲網絡媒體彈起既人或者團體,水份係勁多,香港既mirror已經係一大例子
打拳咁do mud9
基本認同既,娜糖既存在其實好重要
如果佢仲係度,=LOVE既下限應該會更高
我始終覺得唱歌跳舞係idol既根本
一番かわいいところ夠啃幾耐老,真係2年之後仲係度再講吧

btw無可否認JOY同佢地無得比,出道時間差唔多黎講
不嬲都係鬥流量 實力無用
相反指原系死忠好多因為真係鍾意
代代木太保險,嚴格黎講,今年JOY先至叫做開始出黎見人,但FZ係上年已經扑中咗,基本上係有少少時間差異,即係當FZ係比寧咸,JOY連也馬都未到,但期待值依然好高
類似Hello! Project咁
一線尾,但有一批死忠咁
佢同指原系既共同點就係多女飯
因為8成女飯都唔會因為「可愛」就長期支持,唔同我地男仔
終於同波菜坐啦
阿妹

你就好有得同波菜坐
琴日迷路今日萌子
雖然今日個位昅波菜一流但我想同佢坐
猜包剪揼遮
迷路萌子都好呀,起碼唔係落合夏音先
我要波菜
空氣留返畀你
東京太熱了我一秒都唔想留喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞