Taylor Swift 其實點解紅

142 回覆
91 Like 320 Dislike
用哂恥笑符號都咁認真
要唔要加個/s
戇鳩,又無興趣又無聽過咁關你撚事咩
你問下你老母企街幾錢q好過啦
有咩可能無聽過
全世界周圍每一個地方
周邊商店 電視 鋪頭 人 網絡總有好多地方會播
扮咩野
猶太人同deep state推出嚟
依家係咪興畫公仔要畫埋十二指腸
Taylor Swift fans 全部都典型女人格,係永遠都唔會正面回應嘅
佢型像夠bland,夠簡單,夠大眾化。啲歌又多重覆,夠洗腦。
啲歌詞女人好buy,成日唱啲分手歌都係講係人哋唔好,自己好掂。啲Swifties覺得Taylor Swift 好明白佢哋。
小弟2009 年聽到而架。
自彈自唱自己作曲,係接近首首都係自己作,高產量。作為singer 係愈黎愈有實力。
2023 年既巡現緊都可以寫左31首歌係2024 出街,相信都冇咩邊幾個做到。
2010-2020 十年內經歷高低起伏,從作品中聽到佢既成長同轉變。加上佢既PR 又好,真人真係咁nice 都好,都做得非常好,例子,eras tour 每位貨車司機收10萬美金bonus 喎,即係普通打工仔一年人工有多。 當中都包括好多fans surprise,例如Covid 時親手寫信多謝做護士既fans。
由佢從新錄製頭6張專輯,就再打破音樂industry 既傳統,再加上本身全球fans 多,配合social media 去分析歌詞中的深層意思,令到愈黎愈多人睇佢。
Marketing 都做得好好,Eras tour 出電影都有唔同version。出完後,就出左新碟,所以去到歐洲巡演時,下半既Tour 改左流程,加入新歌,令美國既fans 再飛去歐洲睇 等等。
天時地利人和,再加本身有實力又錫fans ,去令佢成為當今既天后。
dua lipa 似有機上到top
岩岩headline glasto幾好評咁
個勢跌緊
新碟反應嘛嘛
新一代上位係Billie啦
Billie 是上左
Dua 始終有兩隻碟勁,flop 極都仲可以

Chappell Roan 先是異軍突起, 無宣傳下有4首打入billboard
Make你老母
睇佢表演啲動作好似跳艷舞咁
傻閪 睇多啲外國樂評啦
白人

試下佢中東穆斯林會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞