samsung 4月個更新好多人綠線左

218 回覆
43 Like 23 Dislike
其實兩邊陣營都有咁嘅人存在 有問題一律係用家問題

不過九千蚊用得兩年好撚過份
我同ching一樣, 21 年買24年年頭出事,當時有同事部20 ultra 同樣問題收咗好似近$2k換埋電, 所以當時冇攞去整, 現在諗緊呢兩日攞唔攞去, 睇吓3* 點講, 但$440 檢查費又真係好貴, 同埋有冇事都係佢講。
我用得1年過保就即刻壞Mon 去埋消委會投訴,三星都係覆返我個別案件,我話你自己上網search下有幾多人有問題先得架 三星都係叫我比錢換Mon無得免費換,自此以後都唔會再買三星啲垃圾機 幾乎每代都有壞Mon新聞睇到,但只要你係連登講三星壞話,呢到有好多samsung dog會負皮你
用得三叔就當交智商稅囉
尋日先喺個samsung post講完,食咗勁多負皮

我本身係apple用家,當初見s22u 有10倍光學變焦就買咗嚟旅行雙修,之後都係長期放喺屋企當av hard drive 因為老實講,down嘢係方便嘅,仲有個安全資料夾畀我收埋啲av

所以根本唔會帶出街,連跌落地嘅機會都冇,打機我都係用番iphone,所以唔存在粗用或者打機過熱問題。上個禮拜準備丁一丁,你老味個mon就燒咗成忽,即刻鳩都縮埋,用幾個鐘過番我啲珍藏入ssd
佢地未必介意你話Samsung嘢唔好/要由Samsung轉會
但好介意你話Apple嘢好/轉過去Apple
由Note9新出即買轉到21 ultra新出即買用到依家都冇事,你地點做到又藍又綠又發熱

明明我都用嚟打機睇Netflix長期用到0%先叉電,都冇依啲問題
點解software更新 會綠線?
係得an狗 柒左先會說自己重有部iPhone 係雙修撚
冇輸
係個Mon排線問題,由N9開始已經係咁,唔單止更新,任何會導致部機發熱都會可能觸發呢個問題,例如打機,叉電都會發熱,條排線本來就壓得唔好,用用下就會壞Mon。

你上youtube搵下samsung啲機維修片,唔理你咩壞線壞Mon白屏綠屏,全部都係換過條Mon排線就正常返,根本三星間廠組裝就已經出問題,N9到依家每代機都係壞呢啲野都無改善過
我tab s9都出事,屌佢老母
試過特登行山果陣幫部S21FE(火龍888)行更新,都無壞到
三叔有咩機係唔會有綠線?
而家連國產mon都綠線
Samsung 吊你老母 我部s9無事 最新嘅反而有事
S10壞得少啲 身邊有人仲用緊
幸存者偏差
外國一樣唔少人green line problem
仲諗緊買唔買S25
而家條丁冷卻哂
老豆部s21fe一個星期前mon出咗白線,21年7月尾買,唔夠兩年機
聽講samsung再加火龍888好易出事,我換左s24u先敢試伏
姐係出街搵人換排線就搞掂
唔洗成個mon換?
21年7月點計到唔夠2年
香港無呢啲機得外國先有,呢啲排線係淘寶買都係20幾蚊,香港係成個Mon換,最慘係成個Mon都係三星間廠出,換完都一樣有機會會繼續出壞線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞