新報告對Android與iOS的安全性進行了測試——這是贏家

79 回覆
11 Like 35 Dislike
又話試security我仲以為會搵班hacker去軟硬兼施咁去hack佢黎試,點知原來走去試第三方軟件私隱問題……心諗咁關鬼os事咩?碌落啲睇下啲comment……

”which phone pings foreign servers more? But the article title is New report puts Android vs iOS security to the test “

屌,原來攞人地啲文仲要改標題嘅clickbait嚟
唔明呀,最top 下載量100既apps 係最多用戶用既,亦最反應到現實用戶情況,連top100都咁樣你覺得100以下情況會更好定更差?
唔係更好定更差嘅問題,係根本冇必然關係
你望下#26
D apps 由google play store 批准同審核,亦即係所有android 用戶都一定會用到 , play store 係android OS 核心apps 點冇關係
你望埋#29先講,top 100都咁垃圾,你覺得越低排名會監管得越緊咩?
security 同 privacy 係兩個範疇嘅野黎,可以同時存在亦都可以對立存在,佢試privacy但改標題話係security已經完全錯晒啦
ching中學science攞u?
建議理解下咩叫對照實驗
宜家係佢出現send 資料去不合式既地方衍生出安全性問題,privacy當然都有問題
人地咪對比兩個store 入面既野,仲要拎最多人下載top 100apps ,全部apps 對比哂我怕你唔敢再用android
編野有講過send去嘅目的地有問題咩,定係你自己預設咗第三方server就係有問題?你點得知?有無證據?
你覺得信得過咪得lo,講經咩
又要唔識又要駁嘴
你一路講security 同privacy有分別,有用咩唔安全就唔安全la,你privacy 有問題就會影響security
扮瞓嘅人係叫唔醒
同意!對一部份人嚟講,第三方俄羅斯同大陸server都好安全
係呀用an機真係好危險架
成日都有人拎槍指住我個頭逼我allow 啲access right
日日send哂我啲銀行資料俾人
日日銀行戶口都俾人偷走幾皮野 好陰工呀
你好認真咁討論有人好認真咁用d non testable statement 應你
idog咪又係上晒雲上貴州
咁你咪開個中國app store download頭100個app然後同android google play store比較囉
睇下邊個security 好啲
學你話齋 咪封比2個store入面嘅野
你宜家用緊邊個地區apps store呀?搬龍門有咩用
你知嗎,只有大陸apple id會用
個個好似你咁勁咩?大部分人都係9咁allow 架啦
你呢家唔係中國人?
呢到係中國連登討論區
你個icloud係雲上貴州架
你睇d an9 又扮傻了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞