七一前夕接連有市集被煞停, DSE 考生打氣主題市集突取消 食環署稱曾提醒

114 回覆
20 Like 96 Dislike
又趕人去中国大陸?
咁呢個原因點解唔可以公開講出o黎?
好耐啦
啲保險永遠都有呢條驚賠到破產
但通常指天災/打仗
七一究竟開邊範?
我有話去?

傻鳩
其實應該要咁
你睇吓人哋鬼佬國家逢親啲公眾假期就真係全民休息
鋪頭商場全部閂晒門
有啲連食肆都唔開甚至啲巴士鐵路都提早收車
而家人哋就係想等你班留港撚留喺香港都有得感受移民撚嘅優質生活
用心良苦呀
陀地部門
每一日都係71前後
跟住班垃圾議員賣慘,話香港人唔光顧本地消費,要求國家開放更多自由行
支那野,梗係安全行先啦
無哂支那狗咁安全囉
40萬人出境
驚撚左你國安法寧願番大陸國慶
呢獲真係happy hong kong
不可抗力 係咩黎 有冇物理高手解釋下
好似上畜講,係有迫人去官方認可活動用意
但其實大多數人都係屋企上網,起碼我識的大部份係
當然tvb新聞上依然有好多市民熱熟慶祝,至於訪問幾耐至搵夠有利答案,冇人會知
保守教會教友一般都投建制,民建聯中都好多浸會宣道會會友,保守教會通過建制打擊基界,又可以交換保守會友投佢地(雖然依家投票都變成純粹象徵式,投唔投都冇分別),大家都各取所需
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞