彩虹站煙剷斬人案有感

227 回覆
1355 Like 48 Dislike
鼓勵人還拖
唔入醫院基本上都係叫係和解
特權人另計
乜鳩啊,開得case就要拉哂兩邊返去,落唔落charge係第件事。係佢地懶得做先成日叫人和解唔開case
咁你咁怕事都係自發性行為黎既
你啱一路陀b一路食煙,陣間生個崎胎出嚟害人害己

所以唔該死煙鏟拿拿聲自殺死咗去,費事生癌又要政府醫埋啲人型垃圾,浪費醫療資源
抵死 鬼叫香港政府唔學日本整吸煙區
成日係到逼害煙民 佛都有火架嘛
小妹想保護個仔未來合法買煙嘅權利
唔代表小妹會食煙
希望你可以用下個腦😅
師兄講得好 政府成日逼害煙民 抵死
任何行動都係自發性,包括佢地果日係果度出現
你唔quote埋呢句

而該名22歲姓張男子經調查後現已獲釋
22歲男應該報警話有條友係禁煙區吸煙
仲要大大聲講反共言論
大把斬人白卡佬都非煙民,佢已經食煙減緊壓。走去撩人無辜,但煙民一樣無辜!
吸煙減壓有咩科學根據?
係,所以呢方面我覺得大陸法律好嗰香港,自我防衛個range大好多
https://youtu.be/Ba6bAo4oMcU
而該名22歲姓張男子經調查後現已獲釋。

冇人識字?
你老母係廟街接撚完客都食事後煙
你最多只可以走 / 制止佢(如果你可以的話)

兩面都告只係人地唔想做野用黎大走你地
班黃屍好撚癲
可能見慣正義既人被拉被屈已經無感…已經被刷到非要冷血不可
估計大陸10億人都食煙
一過左關就成陣雙喜牌555牌煙味
見人係非吸煙區吸煙, 正正經經同佢講多數都會知自己理虧,行返去吸煙區, 搞到要出刀,應該有一定過程,過程中會唔會有人講咗啲過頭說話? 不在現場目擊事件,無需要胡亂猜測太多。 後生仔最好習慣做運動,身體強壯可以保護自己保護人。
吹L到 報警報控煙辦嚟拉人
報警快 定佢手上支煙燒得快
點都好啦,你唔生仔呢個決定一定係好事嚟

可以你啲防止劣質基因遺傳落去,對個社會嚟講都算有啲貢獻
打你老豆咩,之前熟食市場成日有人邊食飯邊食煙,報左都無人理過
睇得出會影響智力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞