彩虹站煙剷斬人案有感

227 回覆
1355 Like 48 Dislike
咁微塑膠呢
分分鐘僞旗行動黎

為左禁尼古丁乜都做盡

多幾單呢d食煙斬人就可以大條道理100%禁煙(尼古丁)
放微塑膠呢?
揸車排放廢氣呢?
講得好
所以依家啲人唔生仔唔係冇原因
算數啦
而家連登係咁
有啲人係鐘意包拗頸你講幾多都係冇意思
我樓上已經講咗呢個年代你咁做會有咩發生
純粹勸告吓大家要保持理性退一步諗吓都俾人話弱智

望就望班友個個都係鍵盤戰士口頭武啦
唔好出咗事先上嚟喊苦喊忽尋求公義就得
講真我又唔識佢哋就算真係嚟多單發生喺我身邊我都唔會有感覺
反而仲會企埋一邊揀個靚位睇戲㖭
講咁多做咩姐,咪話無用囉
2024了 仲食煙
大大隻廢老字印係身
低質冇品自私
做得架兩就預咗有後果
又要做正義撚
先撩者賤人哋打鳩你個時又喊苦喊忽
肉鳩酸
所以根本唔係有冇能力既問題
生完俾層樓我都唔撚生
真係害咗佢
快啲立法禁止火車頭同埋唔可以公眾地方食煙
但執法個班都可能係火車頭呢你睇下個車頭係邊個先
白卡仔又幻想人嬲
食煙就有癌症=迷信
Overall, 758,000 or 19% of all new cancer cases in Europe in 2018 can be attributable to tobacco smoking, representing 28% and 10% of all cancer cases diagnosed in men and women, respectively
7成都係無吸煙
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S095980492030424X
禁煙草煙 開放加熱煙同電子煙就無咁多爭嗌啦
根本政府有心造成矛盾
咁又點
同呢單案有咩關係
專蝦老襯
有案底MK 黑社會點解咁撚夠膽郁鳩你呢
佢多一條罪唔多無咩所謂 你還拖就爽 想話自衛留返同個官講啦
魚蛋論你自己衰都想有人同你一齊衰 衰過真係無敵

勁憎遇到辛吉德
一路扣血
無事WOW
而該名22歲姓張男子經調查後現已獲釋。
成篇野好撚make sense睇到最後打左個冷震
所以你女朋友俾人非禮,最好最安全嘅做法係報警,唔好出聲,點知人地會唔會出手打你
容許而且監管電子煙
電子煙都要收稅
全禁臭煙, 電子煙我話知你喺餐廳食, 唔臭嘅
已經搞掂

正苦好行唔行,
係行條歪路
$20蚊張叫大家包容呀
控煙辦過幾日先黎
之後又話有野同佢講
好人一世平安
煙剷一世患癌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞