一線搜查|康文署球場炒場一日隨時賺過十萬? 每朝七點萬人爭BOOK場 網上排隊黨用AI出術

458 回覆
133 Like 5 Dislike
垃圾
罰得重就唔會,拉一個要你嘔賺返黎既幾十倍錢+坐監
就算只係捉到下線,班南亞阿公阿婆罰得多都唔夠膽再幫手
個成本和被人捉到既風險抵消唔到就自然唔會有人敢炒

是但入group都搵幾個
全部靚場靚時間

普通人一個月都拎唔到一張
跑馬地嗰d 1000up
落嚟表演拍波得唔得?
改左例啦(好似)
唔洗再用呢個入
唔係刑事驚Q
罰錢當飲茶
有勁野佢唔用, 你都冇佢計

據康文署所述,若租用人有欺詐意圖,在作出聲明時行為不誠實,轉讓用場許可,很可能觸犯《盜竊罪條例》(第210章)第16(A)條欺詐罪,康文署可採取法律行動,一經定罪最高可判處監禁14年,但《東呼》向康文署查詢,卻發現從未有作出法律行動的個案。C先生質疑,既然轉讓用場許可有機會觸犯盜竊罪,為何署方不能與執法單位合作「放蛇」及拘捕,以阻嚇「炒場黨」。

原文網址:炒場黨屢禁不絕 康文署懶政累事 | on.cc東網 | 港澳
最後又係炒場狗訂左,再收你貴啲,不停loop
係刑事黎,唔捉姐
就咁book場時加個tick聲明唔會轉售
佢一賣已經告得啦
不過一定要放蛇先有效
條片話佢會直接用你 smartplay account book
根本冇得捉
康文咁耐都無捉炒場
剩係捉人無簽到 ; 唔齊人簽
on99
呢d人先係用家來

炒場狗先唔會犯呢d錯
試當真
公共設施就唔係賺錢用途,要賺錢就拆左佢啦,拍賣可以唔使諗,成個原意無左,變左有錢人設施就唔再係公共設施

抽籤先最公平,宜家唔係簽場就走得,成個時段你要在場使用,你都識講個問題唔關抽籤事,個問題係點加強放蛇,加重罰則,抽籤係完全無問題。
窮人不配做運動?
踢league 係咪幫兇
係既就唔洗拉咁多人淨係拉肥佬黎一個就夠
你估舉證拉人再告上法庭好易?
拉一個要攪幾耐同洗幾多行政成本?

最簡單嘅方法就係荷蘭式拍賣
當票價反映佢真實價值就唔會有人嚟炒
有錢就買靚時段
冇錢就買閪時段
溢價政府袋曬
再由政府用行政手段補貼返窮人/設施升級/加大供應
咁樣先最好
1對1教細路都算, 仆街成7-8條友係個副池到好似大晒咁, 班教練好似保安咁係到維持秩序
受傷玩唔到就要放返個場出黎,好簡單。

起得多設施當然好,樓都唔夠,仲點會起設施,佢唔拆已經算係咁,無乜期望。

係佢眼中呢啲濕碎野本身就唔想理,要理一早解決左
邊有道友咁誇張呀
So far見都係普通人一個
未見過甩頭甩骨既簽場
可以點樣入行?
佢企係換人位又如何
打波係民生野?
你on9?
炒場刑事化啦
遲 D 班人做運動都返晒大陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞