一線搜查|康文署球場炒場一日隨時賺過十萬? 每朝七點萬人爭BOOK場 網上排隊黨用AI出術

458 回覆
133 Like 5 Dislike
朝朝都係炒場買曬
香港空間細,連車位都可以拎嚟炒,死症嚟
你講的士司機執照定的士牌簿?
未試過00分入得到
未試過低過10000人排前面
列刑事或者國安法 就可以解決
拉咗1000個炒場佬
到之後有1000人抽到場,佢哋就會成為炒場佬
根本唔會解決到,因為呢啲最多咪罰少少錢
除非係涉及刑事,要坐監同埋罰好多錢,就有機會有阻嚇性

等同違例泊車一樣$320你嚇得邊個
$3200就可能少好多人鳩泊
不過就變相嗰個排隊入停車場,又係塞住條路
俾錢買場嘅人同炒場狗有共同利益,唔會舉報炒狗的,佢地甚至連自己個account都可以交俾炒狗book場,所以唔應該指望用電腦系統攔截(因為分唔到係炒狗定真用家)。

最好方法係康文處book場時要市民同意承諾不會炒場獲利,然後不時放蛇捉人,捉到炒狗就可以入刑事,虛假文書&不誠實使用電腦。到時罰下錢坐多幾次就無人會炒場了
康文署加價至炒價嘅9折 輕鬆解決
唔洗荷蘭式
少少似新加坡擁車證玩法都得
熱門時間先拍賣
冷門維持現在方法
假設最熱門的五個市區足球場為一組
平日夜晚有3個繁忙時段
=5 x 3 x 20(一個月20平日) = 150為一組
每月中抽下個月
參加拍賣先交20元(無得退回,
政府唔袋入袋,全數做慈善)
自由出價,第150最高個價就係該月定價
然後150人抽籤決定先後揀時間地點
有人放棄就由第151高價開始揀
(但依然要俾150個價)
放棄就152,如此類推
政府每月公佈拍賣價
等市民有得參考下個月出咩價
ICAC啦 明顯有內鬼
中簽要人親身落場打? 咁如果一班人book 場, 咁啱book 場個個病啊/唔得閒點算?
同埋, 黃牛黨都可以買個阿婆落黎陪你打, 根本阻唔到

所有"措施", 其實黃牛都有辦法克服, 只係成本問題, 一日有人貴貴都肯比錢買場, 一日黃牛就杜絕唔到, 反而真用家就比D "措施"煩到唔想自己book場....

要解決, 一下就全民齊心唔買黃牛, 一下就警方落力, 用搞國安咁既力度去打擊, 靠康文署用D "行政措施"去擋黃牛其實係緣木求魚
間野仲比美國制裁埋
不如連坐 直接抄家算啦

利申 炒場狗
唔好 ff 會改收費同放蛇啦

現實係搵個可靠嘅蛇頭先攞到靚場靚時間
其實最好懲罰係東張西望
政府道義上唔可以咁做
因為政府唔係謀利機構, 康文署既場地本意係提供廉價可靠既康體場地比市民

要解決, 一下市民集體抵制, 一下警方出大力打擊。 靠康文署用行政方法係無用+極擾民
申報咗就要比double場租
香港新經濟
炒場的確係刑事, 要坐監
我朋友教波,足球場一節夠撚膽要800蚊,炒狗有好多身份證拎黎抽籤,中咗之後hold起到,你想買場你俾身份證佢,佢就會自己操作,收個場放返出黎再用你身份證book返。
當然有試過搶唔返個場,咁佢收咗你錢咪話你知下次free返俾你,所以抽籤同用身份證都係晒鳩氣
大家定義返炒場佬意思先可以對症落藥
1.炒狗自己book 再網上組團用家
2.你比smart play帳戶人地幫手定
3.用家自購外掛程式book場
之前都試過放蛇但無用
最後罰一千幾百無案底

康文署:以法律懲罰「炒場」屬最後一著 「唔想去到嗰個階段」
要拎一兩個最賺錢的出頭鳥殺雞警猴,隨便一個鬼怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞