一線搜查|康文署球場炒場一日隨時賺過十萬? 每朝七點萬人爭BOOK場 網上排隊黨用AI出術

458 回覆
133 Like 5 Dislike
香港所謂的無案底就係file寫住無案底
打波唔係民生嘢
係產業俾炒狗賺錢
ICAC 呢 屌你老母
800蚊已經係最平啲場
如果唔包簽場嘅話,佢咪即日用你身份證加你4隻腳去執雞
風險就自己承擔
最少用6個人id 先可以申請
仲要6個到場示身份証
請人請極都未填哂,仲話放蛇

https://topick.hket.com/article/3742050/%E3%80%90%E5%85%AC%E5%8B%99%E5%93%A1%E3%80%91%E8%AD%A6%E5%8B%99%E8%99%95%E9%9B%A2%E8%81%B7%E4%BA%BA%E6%95%B8%E5%9B%9E%E8%90%BD%E3%80%80%E5%BA%B7%E6%96%87%E7%BD%B2%E6%B5%81%E5%A4%B1%E4%BA%BA%E6%95%B8%E5%B1%85%E9%AB%98%E4%B8%8D%E4%B8%8B

截至去年11月底,公務員空缺人數近2萬人,空缺率約10.3%,若按人數計,最多空缺的部門依次為︰警務處、食環署、教育局、衞生署及康文署。
咁好簡單, 全部收入做慈善
好似自訂車牌咁
全部去公益金
又或者講明筆錢係體育基金
用來起新場
唔係謀利, 用價格去打擊炒場
先係成本最低的方法
咁咪即係同依家一樣
5個名4個簽變做6個人6個簽
不如你了解一下依家點樣book場先啦
忍夠班撚樣籃球場九龍開1200$ 一個鐘
屌你老母
查下d 場地經理仲好啦
有d 場地長期繁忙時間批
比某d 私人團體(同一人)
但佢地向外 宣稱係抽籤
你呢啲𨶙樣就一定block9你
概然依家炒場係要用用家ID登入
不如搵幾個幫親炒場既人祭旗咪得
罰一萬蚊
咁咪嚇到d人唔敢幫親炒場,佢地又無生意囉
勁撚多團體場拎出黎賣既
我見過有個團體叫一起來打羽毛球 但係係拎籃球場
20年無book 過
基本上要捉到有組織先有機刑事
拉一單半單好難告佢有組織最後就變左罰款了事

重點唔係政府點駛筆錢
而係用價格去決定邊個租到場, 變相令基層大眾無左租場既機會
打擊炒狗方法好多 但d公務員點會做野
停車場就會加到$64一個鐘
Bot 玩曬
有唔熱門時間嘅
你方而家咁炒
基層又用到平租咩
重點
橫掂都係貴
不如自己賺多份
咁的確係。 但我係覺得用價錢去解決問題唔算解決左姐

我覺得解決問題 = 市民大眾都可以用平價享用康體場地。 不過我都明現實係康體場地有價有市, 唔用市場力量根本無法根治
陣間比人話唔公平
垃圾政權做乜都鳩流流
呢啲嘢內部IT9出古惑都唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞