香港麥當勞世一?加拿大YouTuber食勻16國家/地區M記 大讚香港2大特色更勝日本

275 回覆
31 Like 192 Dislike
鍾意食屎係要食最臭
包真係差唔多
住過一年東京
我覺得日本啲期間限定甜品先至出色

反而香港脆香雞翼真係最好食嘅雞產品
唱好香港
美國M記係地底泥
如果香港M記係俾狗食咁美國M記係狗也不屌
唔撚明點解點解明明係起源地但可以做到咁撚柒
踩港撚全面進場
喺加拿大Wendy's, A&W最正, M記同香港無分別仲要少咗堆雞包,
反而five guys完全唔值咁貴
邊度仲有低過30 蚊一個餐比你食到
只有m 記
Five guys太貴
咁嘅價錢大把靚burger揀,有啲平民burger店整得仲好食
以前香港m 記好多都配一個兒童樂園,只不過cut 左姐
有質素同創意
睇番佢係有食通粉、鱈魚堡、宇治抹茶鮮奶、板燒雞腿包、BBQ麥炸雞、薯角、薑汁荳奶批,咁睇又真係食三餐都唔會重複
香港M記多限定食品,都唔錯㗎啦,
好過外國,永遠都係BigMac,魚柳包,麥香雞嗰啲,雪糕永遠朱古力同雲呢拿。
日本去邊間食都係熱辣辣,好好食
香港就真係
執齊嘢都要還神
英國 啲薯餅 麥樂雞 豬柳強塊豬柳
日本m記可以將薯條轉麥樂雞
個包凍冰冰都夠膽死
食咗3餐就話榜首
事實係完全無可能同日本比 級數相差太遠
香港老麥甚至連深圳都及唔上
我以為係茄汁免費同有人幫你收餐盤執手尾
我覺得香港嗰啲限期menu都已經變晒輪流出,例如蝦堡係okay但係都出過好多次,最近真係新嘅係個鱈魚包?
同埋好似cut咗好多嘢,想要個mcchicken都好似冇以前咁方便咁

想話其他地方比香港差嘅我信嘅,但係話有創意嘅話真係唔覺有乜特別
連wikipedia都有page寫全世界m記有乜特色
https://en.wikipedia.org/wiki/International_availability_of_McDonald%27s_products
灣仔M記同藍田M記都係兩個地方
又係唔撚識除番個價錢嘅戇鳩閪,你唔撚將兩餸飯同嘉麟樓比?
日本 M 記屌打香港喎
屌香港嗰d係咪未去過外國
支那香港老麥唔係被中資買咗咩 支那人咁黑心點會俾好嘢你食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞