香港麥當勞世一?加拿大YouTuber食勻16國家/地區M記 大讚香港2大特色更勝日本

275 回覆
31 Like 192 Dislike
香港個將軍漢堡有得好似日本咁全年有得食先再講啦
邊隻字令你覺得我係講緊芝士安格斯
你一定未食過加拿大英國m記
其實台灣M記啲豬柳蛋麵包好似細個食嗰隻有彈性
big mac指數已經過時 佢根本無考納mcdonalds係唔同國家marketing strategy
例如中國mcdonalds係被設定中檔定位 係香港同美國就係低檔定位
當你去其他中國快餐店平好多... 所以根本同生活消費指數無關
雖然上面條柒頭係收錢辦事
但老老實實,鬆餅漢堡食多一兩次會厭
脆香雞翼唔會
樓主係咪未食過北美嘅老麥
係得塊肉真係食得出新鮮過香港
其餘香港屌打哂
你一定冇去過歐洲同北美
加拿大有咩係平?
Union站同St George呢兩間都叫ok

Scarborough同North York嗰啲真係食緊屎咁
日本淨係麥旋風真係仲用膠羹插入去攪
仲有膠杯蓋膠飲管都贏香港
burger king平過m記少少, 如果有coupons可以勁平, 24蚊4個大whopper餐

不過正常都去A&W同Wendy, 貴三四蚊但好食好多
仲有popeyes,抵食過m記
popeyes, mary brown's脆雞包完勝所有burger chain
burger king chicken sandwich完全係垃圾

香港麥記係中資
點會俾好嘢你食吖
其實北美麥記最好食
朋友話美國KFC好食過香港好多
我話香港KFC係支那雞用曱甴飼料
以為因為脆香雞翼
出名大薯條變中薯條
漢堡包塊牛肉好薄
豬柳蛋漢堡 塊包皮好細
又係日本啲屎都係香
其實本身已經真係算平 香港稅後人工又高
啲賤種真係好撚煩 踩港撚係咪覺得自己好獨到好撚型
香港味道唔差,係料勁縮水

日本料多但味道好似真係香港好d
日本個薯條麻麻 雖然份量夠多 上次食隻色色粉又難食
最正係薯條可以轉麥樂雞, 不過唔好食
仲要冇甜酸醬
有d餐,野飲可以揀mc cafe 咖啡(但佢唔係o係mc cafe沖出黎)
早餐熱香餅set又冇左塊豬柳

2間都出好多新款, 又多限定野
拉返均2間唔係差好多啦
不過計埋價錢同份量就應該日本勝
咁撚多選擇都揀m記食
條友弱智就真
啲賤種真係好撚煩 踩踩港撚係咪覺得自己好獨到好撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞