<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區3

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
D蛇係代表咩?
主公大人要消滅無慘的殺意
有冇人知3部曲幾時推出?分3年?1年一集?
睇漫畫啦
不嬲Viu先有最新

下邊劇透
封野係講屍兄任務期間撞到唔記得上一定無慘 自知唔夠揪直接投降同變左鬼 佢師父得知後因為鳴柱繼承者出左25仔 冇面切腹自殺 仲要界錯人幫手下慢慢咁痛苦死 跟住善逸就下定決心清理門戶
點解主公要留兩個女同佢一齊自爆?唔可以駛走佢地先咩
老老豆豆
大家重覆睇今集打鬥/入城 睇左幾多次?
rolling in the deep
木綿花買咗亞太優先播影權,Viu都係同佢買。
屌你 Ufotable,屈機咩,使唔使畫到咁勁
pk今集好正
Bgm 好好聽
Mappa電鋸人 巨人第四季part 1
睇少女人?
男女平等呀
男人可以為左打敗對手,賭埋條命證明自己既決心,女人都可以
完全唔夠喉又要等了,聽講之後轉做三套電影版
駛走佢地?有無尊重過佢地

反派墜姬都唔怕死,正派D女唔係咁渣呀!?
你係咪未睇過漫畫,係就不劇透
啱啱睇完訓唔著,真係所有野加埋,套野係荷里活級數
雖然誇張左少少,但至少今集真係正
唔好再提我地天才龍哥既電鋸人得唔得
上面唔知邊個講會唔會有啲隊員屙屙下屎比人傳送咗入去,刀都冇帶會唔會即刻跌死
最入門講法:你睇唔睇得明佢做緊乜

之後再進一步: 點樣去演譯一段動作。呢個就係所謂分鏡。日本動畫基本上係一秒12格,咁點樣去分配呢12格?遊郭篇上玄陸差少少插盲炭治郎隻眼到音柱突入格左呢下救翻炭治郎就係最佳示範。佢唔係平均地將成個動咗畫出黎,而係突然慢動作一個大特寫去到把鐮刀已經去到炭治郎眼球,兩鏡頭一閃好快幾格見到音柱把刀格開上玄陸把鐮刀,之後音柱由鐘頭左邊突入俊再拉翻慢個速度定鏡黎個close up。呢一段處理手法絕對係呢一代動畫界最高水準演出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞