<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區3

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
風柱:你對主公大人做了什麼?!
無慘:講你都唔信。。我乜都冇做😓
轉黎轉去好似難處理好多 三四條線咁 要搵位停
到時啲停位係啲人死/重傷 然後等成年先下集
我屌你 咁樣叫加左長
個人覺得呢啲咁緊湊既大戰,劇場版好過tv
起碼可以一氣呵成睇

缺點係2個鐘睇完又要等一年
雷柱就快成為最強柱倒數中
期待係大螢幕睇無限城
諗起都扯扯地
如果有4dx我會睇4dx
唔知會唔會有3d
香港唔知
但日本好多小朋友睇
之前2套劇場版都好多小朋友入場睇
笑死
因為無慘比主公呃左,唔小心就聽哂主公講野
主公把聲係有令人放鬆舒服既功效
第一套劇場版果陣
有對母子問我套戲好唔好睇
個細路應該得小一二
我同佢講可能套戲暴力得濟未必岩佢
跌入無限城最型都係善逸

甚至連空氣變咗都要fake無慘
係因為你比我估中 你死後所有鬼都會一同消失 所以心虛
而唔係因為開始出現火藥味
型到聲優一句對白都無 連字幕都無佢cast
點解無慘唔將產屋敷變成鬼既
無慘中撚左幻術呀
黎緊一晚既事要分開幾年先睇得晒
搞到我要拎返漫畫出黎睇多次
Cls翻倍
之前鳴女幫佢locate 晒鬼殺隊D 人出黎, 我估佢要知道D 人既location 先可以咁樣玩, 如果佢真係可以係人都吸得入去, 咁就可以連彌豆子, 前水柱炎柱都吸埋入去喇, 因為佢仲未搵到彌豆子, 所以就吸唔到佢入去無限城
係, 本身動畫都有交代隻眼球跟住鬼殺隊嘅人
佛系呼吸法
無限城篇個戰線穿插有啲亂,好奇點樣喺電影呈現出嚟,雖然我會想出電影多過劇集

劇透:

大概係:
1. 蟲柱遇上二,上二介紹背景
2. 蟲柱回憶爆發,跟著戰死
3. 雷呼內鬥(老實講依part 起碼值半粒鐘啦)
4. 炭仔同水柱打三哥
5. 三哥回憶殺
6. 豬仔加入上二戰場,揭露豬仔身世
7. 上二死
8. 霞柱遇上一,單挑失敗,斷手兼變釘柱,玄彌偷襲失敗,被斬開幾轆
9. 風柱加入上一戰場
10. 岩柱加入上一戰場
11. 霞柱、玄彌重新加入戰鬥
12. 上一、霞柱、玄彌戰死
13. 兄弟回憶殺
14. 炭仔同水柱趕到無慘位置
15. 蛇戀及時救炭+水柱
16. 愈史郎控制鳴女,將無限城扯上地面

你老尾咁多重點內容,電影分三集起碼都要2hrs 先搞得掂喎 多過無限列車
最尷尬係三集理應一隻上弦一集,善逸嗰part 又真係值得半粒鐘,真心想知ufo 會點分配。
但都係期待嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞