[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (1)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
都未頭七就咁快穢土轉生?
六月之星有雙冠軍
佢後勤啦 佢中意玩後面。
咁即係九龍城confirm 升
Rudy中意比人玩後面,又幫人奶屎眼= 踢法全面的屎忽鬼
好撚耐未試過上科林笑得咁開心
多啲幫襯Rudy 做雞老母,你會笑得更開心
外流港將 韋婉婷負傷上陣交靚助攻

周六(22日)晚上演的「木蘭聯賽」,高雄先鋒在主場一度落後0比1的劣勢下,憑若林美里在85分鐘接應韋婉婷的傳送建功,與到訪的台中藍鯨,踢成1比1平手。

因有傷在身,致未能跟足操練的「韋婉」,因隊友曾雯婷勇戰傷出,而在上半場37分鐘後備入替。由於事出突然,「韋婉」上場後先擔任左翼,到尾段則推上前擔任前鋒搏殺。「其實落到場嘅表現都OK,可惜啲係反勝唔到對手,下場再努力啦!」

不經不覺,「韋婉」轉戰「木蘭聯賽」已4個多月,她謂慶幸遇到一班永不言棄,以及非常落力打氣的球迷。「好似啱啱呢場波咁,少咗是旦一樣,都應該和唔到,主場嘅比賽氣氛好正。」「韋婉」笑說。

若林美里(左)入波後,立即衝向「韋婉」慶祝。 (相片由魔攝提供)

韋婉婷(左)於上半場37分鐘後備入替。 (網上直播截圖)

睇相就知「韋婉」(21號)這記助攻就多重要。 (相片由魔攝提供)

韋婉婷(右)入替後先踢左翼,及後轉踢前鋒。 (相片由魔攝提供)

原文網址:外流港將 韋婉婷負傷上陣交靚助攻 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240623/bkn-20240623195122641-0623_00882_001.html
葉士域治Boswell 有冇資格踢港隊?
定係只能踢國足
諗都諗到啦
傑總創意無限
講下姐 傑總好老
鼠b三字頭
Lm
傑總應該73歲。
以猛獸的心境,朝着維新的心臟開槍👍👎
傑總仲咩咁嬲男人老狗叫下雞有乜咁出奇
玩分身係兩個都bam
我覺得大機會係佢見自己都俾人鞭屍 就自爆洗底 遲啲返嚟冇痛腳俾人捉到 就可以繼續扮聖人
邊有人睇波計埋女足
咁嘅歲數會唔會馬上風?

最好係跟歐國盃咁解釋返個var決定係咩
Who?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞