點先可以推多D人去拍netflix?暫時好似得劉俊謙一個算係被選中咁

101 回覆
267 Like 9 Dislike
劉戲路好廣,做偶像派又得 痴線佬又得
忠,奸,文藝,愛情都夾
樣又唔差
好好用

不過冇以前啲一線咁靚仔
要啲時間浸演技行劉青雲路線
點解唔得拍埋總統係財閥操縱都得呀
不了 唔好污染netflix
留返係viu tvb算啦
啲平台跟本唔想買廣東話content 買嘅都係好少錢
蜘蛛俠都搵左幾個演員啦

但香港做警察都仲係劉德華

只不過由散仔變左做局長
講撚到國際巨星。。其實去台灣做小丑。。。此時此刻
講真入netflix唔係咩好事
勁多爛片
你要拍西片首先要有流利英文
同埋外國拍冇大陸拍搵咁多錢
Netflix啲戲爛姐
劇其實幾好
漫畫咁長,電影咁短,係有錢賺既點都寫到劇本
佢真係好鬼識講嘢
次次睇啲台灣記招
啲台灣女記者俾佢氹到嘻嘻哈哈出哂水
ceci
仲要百幾個正評
用下個腦就知韓星出名嗰啲基本上打入埋亞洲同荷里活市場
點會平過胡杏兒
淨係聽過許光漢可以拍下韓劇有少少戲份,因為套想見你真係紅到去韓國人都追
香港演員想踩隻腳入韓國拍劇,最起碼要有套劇/戲紅到去韓國當地先有呢啲機會
做主演既話就冇乜可能,連韓國血統都冇而又唔係國際知名演員
公道講句,香港天團Mirror做哂要走向國際既宣傳,合作
但人地咪一樣識佢地老鼠
要走出國際,冇質素冇特色都唔會行得通

北上大陸係容易賺兼有共同文化
所以香港藝人奶人仔其實冇做錯
最垃圾係連人仔都奶唔到,只可以屈係香港扮黃呃飯食
連向大陸推廣香港流行文化都推唔到
香港都係專心將自己啲影視作品推去其他大中華地區都熱播先再講拍咩Netflix

上面搵韓國黎比
人地廿幾年前輸出去大陸,大陸人窮到死都要睇字幕組做既老翻
香港依家做到?
根本一早冇哂呢啲吸引力
新一代明星冇叫座力,劇本題材又唔吸引
如果本身有crew有器材咪帶埋過黎咪得?
人哋Netflix 殺入亞洲嘅時候係係香港揾人拍野先,香港班友仔收左人哋前期準備嘅錢之後就冇哂聲氣,梗係啦,嗰陣大陸好搵嘛,有好計劃都sell返大陸啦,之後人哋咪去韓國揾人囉

都好多人拍㗎 但你唔會睇啫
點撚樣全智賢平過胡幸兒
9up到 不如我話Tom Cruise 平過黃宗澤$39.5拍一個鐘啦
如果係真既話,咁香港嗰班電影人係自己做臭自己個朵,與人無尤
講就易 邊有咁易 香港娛樂圈霉唔霉睇你點睇
Gem 王嘉爾計唔計
佢2個都算成功走向國際 先走大陸再走國際 又計唔計
其實我覺得 可能香港頂級演員會貴過全明賢
但點都唔會胡幸兒都貴過全智腎
梁朝偉 劉德華 呢啲可能真係會貴過全智賢
香港大牌演員片酬普遍都高過韓國大牌演員係真
計埋歌手既話,出show費都係高啲
太poker face
次次都係個樣要死人冧樓先搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞