點先可以推多D人去拍netflix?暫時好似得劉俊謙一個算係被選中咁

101 回覆
267 Like 9 Dislike
真係有
鬼係 百聿啲戲佔netflix比例唔算多,
仲有套拍咗好耐但netflix唔接貨
Netflix 大水喉
點解香港班電影人唔去試下合作拍動作片
平時又叫春無工開
我信香港拍到John wick 類,打到尾,又唔洗諗咁多劇情
香港租器材都貴
有個美國攝影師fd黎香港租機屌撚到仆制
香港租一部red 機既價錢
係佢美國租一部red 連一set 定一枝電影鏡個價黎
因為夠放
其實睇返老一輩 啲訪問對答好似行走江湖好耐咁
完全無偶像包袱
而家啲所謂偶像 對答ai 過ai
唔係人類嚟
香港有一班奶人仔奶到唔識走向國際
相對國際發展,番大陸拍戲拍劇,又容易又賺到錢,點解仲要花時間去開拓其他國家既市場?
咁你唔好怪香港娛樂圈點解會愈來愈霉

外國人仲停留係香港藝人=成龍

有時藝除左要利都想要有名既
國際?
去錯地方租
9吹
咁撚多傻仔信
全智賢 一隻100萬港幣都唔得
2023韓劇演員片酬Top 8:全智賢,2億韓元(約460萬台幣)
自從《來自星星的你》之後,全智賢的出演單集片酬已經來到2億(約460萬台幣)
人地韓國拍到係因為人地乜撚都得
你中國香港政治又唔得 露點又唔得
黎中國香港拍野隨時仲比人收陀地
港產片同廣東歌對歐美新一代已經係 WHO?
咁撚柒煩潛力又低做乜要搵你?
佢好似曾經喺viu拍過套同台灣合拍嘅劇,

唔知關唔關事呢
佢老友魚香都ok嘅
韓劇可以鬧政府?
一定係鬧政府先叫政治?
Netflix韓劇有 政壇旋風 造后者
人地又唔需要理小粉紅

而家係香港拍劇/電影,又顧及香港審批又要顧及大陸審批又要顧及小粉紅
唔好話十年
連The Dark Knight都唔播得你仲想死撐乜9
好快唔會再有香港娛樂圈
只會有中國娛樂圈
韓劇冇睇開唔知
但韓國電影套套都鬧政府架喎
屌你 荷里活咪又係嗰啲人
咁計,黃貽興都叫殺入咗netflix
有個好大分別
荷里活好多商業大片夠膽用唔出名既人/新人
港產大片黎黎去去都果班
條友重度 韓星依加一集片酬仲貴過大陸 成個論點完全9吹都有人信
韓國最一線演員都係過百萬一集電視劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞