香港護士令人膽寒的工資單!

495 回覆
272 Like 782 Dislike
覺得政府工overpaid都係弱智嚟 真心 公開市場overpaid 完全冇經濟頭腦
事實係唔少人做左6,7年就升做apn 人工唔洗十年又高一截
一張圖就當真 完全唔fc個價已經係max價 連登仔
Fg 50k
第一,呢張係跳左10年point (point25)既RN 人工,另外要讀埋專科。

第二,做護士真係咁爽唔會啲課程開完又開請完又請都仲係唔夠人手(入職<離職),
我就先唔講要對住啲痰屎血尿屍臭膿,兩日內追更番足24+小時,日日番工都打杖咁,亦唔講之前COVID日日做到崩潰咁制,過左去既野唔講喇,人工包既呢啲。

問題係依家每更番工人手仲少過十年前,病人就多左幾十%(呢幾年啲同事仲要瘋狂移民

十年前人手1:20,今時今日完全無改善仲要嚴重左
我舉個例子:屯門2022-2024淨係x田邨入左幾多伙?多左幾多人?請問有冇加病房加人手?有冇計過啲醫護/病人比例?

認真,你ok 頂到既既隨時去in,讀幾年有個牌既全世界邊度都一定請你!
護士只不過係醫院侍應,比盡二萬五
比女人就係。
唔比大陸人咪又係比港女。

啲多女人既工都係嚴重overpaid

EO,教師,護士。屌你老母晒撚晒啲錢。
相反難過佢地N倍但只有男人做既工程,IT,就少幾倍人工。
女人堆有乜工作唔係咁﹖
老實講咁多行業係得班nurse先會為呢d雞毛蒜皮叫春
講講下又好似係
哩套制服係邊間?
張工資圖都唔知係咪上網揾

香港女人fuck地
台灣護士薪資表
六萬已萬很不錯
笑死 啲人係咁留言話私家都有呢個數啦 計埋allowance bonus都有呢個數啦
問題係佢張相係HA pay scale黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞