香港護士令人膽寒的工資單!

495 回覆
272 Like 782 Dislike
垃圾post
Vien飛雞都讀醫護
不過最後屎尿血濃痰到時你咪又係quit
APN先有呢個數啦
合格FG
RN最搞笑係讀護士嘅人由一般勁到好渣都有(用學業成績計)
你話入中港大嗰堆學生,你唔俾現職護士個價又真係搵鬼做
但對一啲明愛東華之類嘅人, R N個人工又真係做其他行業成世都搵唔到
當年fg報佢有出offer俾我
要執屎執尿 搬人 仲要比人老點 咁叫學嘢?
派嘅醫院又唔近住址,車馬費都無,呢個係人性嘅問題!
點解一個學生要犧牲咁撚多
因為護士管理局同HA一樣on99 食古不化
呢個行業文化 風氣好差 邊個入行先就大撚晒 以前受過嘅怨氣又好興帶比後輩
根本變撚態
醫護係神聖不可侵犯㗎一定係你搞錯或者新聞佬亂寫
得罪講句,女人多既行業就係咁,如果呢個行業係男人主導就變世界級荀工,問一百護士都知男病房比起女病房好做十倍
係計晒所有嘢花紅先得嗰52k
淨月薪52k先攞出嚟講啦
更何況有幾多人fg可以一嚟入到養和?
你不如叫人去做YouTuber 頂薪冇上限添 on99
DSE十二三分之餘仲要interview
唔好唔記得有班友拎埋degree都會apply EN course
屌你老母 大隻講
護校仲要fail好多人
得三分二人畢到業

樓豬你諗定大麻算係毒品未
On9,最top個間講經驗既咩講樣先架傻仔
你搵個番完笑到咁既樣睇下
聽落好似好差,但又諗唔到比大陸有咩問題
張圖係資料圖片嚟
其實難聽少少講句就係女版地盤/紀律部隊
台灣乜工都低人工㗎喇
有需求就有人比錢㗎喇,喺香港除咗政府工,有幾多工係真係冇理由地overpaid
私家人工仲高啲,咁係咪即係啲私家醫院戇鳩
護校實習無糧出 仲要射一日波要補
閪野無人講 出黎40k一個月 認真諗係咪要年幾兩年回本
係回本呀
最快RN護校都3.5年黎梗新一年 一年DSe雞 搵萬五二萬
計機會成本搵少600K加學費冇130K
我諗吸毒就算有都唔會比人知
不過之前同幾個護士玩得密
不論男女都係煙剷黎
佢地人工高畢業幾年有人一齊租樓
然後夾到四五個day off就會一齊上去hea
活動內容都係食煙飲酒賭錢
有時唔齊人weekend我都上過去夾人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞