伊利沙伯醫院插錯胃喉搞到病人危殆 醫畜:我哋跟足程序一定無事,你班賤民咪繼續屌囉,反正我下年繼續有得加人工

67 回覆
54 Like 28 Dislike
同西店員一樣, 係連登浮晒上面
呢啲先係佢地真正的性格
仲有

老豆老母收家用=打劫仔女
生仔前冇問過仔女係自私賤格
老師都係教畜
社工=報警撚
g
IP 插ryles CXR 一直都係golden rule
除非你話醫生X光片都睇錯

唔明點解有人堅持唔照CXR都得
Nhs 唔夠人一樣俾到training pass 埋英國相關考試
菲傭嚟香港咪一樣好快識廣東話
仲有未識廣東話可以照顧昏迷既病人、喺手術室幫手同埋英文okay 既病人
真係有時睇醫生,真係唔想諗起呢個post
輸入醫護
呢d咁基本的野,錯左真係冇得好講。

但係依家好似係冇跟procedure 嘛?
我以前學唔係.....不過嚮英國。

果陣係照chest之前一定要check姑娘係咪抽左aspiration ,係咪pH唔岩。如果唔係,係唔準照。

因為suppose 你抽左okay 係唔應該照
班醫護10個有9個都係為人工先做 唔通真係有愛心咩
咁人工行先都明白呀,人之常情

但呢家人工好低咩,要咁講野對d病人
似係你冇搞清重點

直接答一句想佢哋道歉咪係(據我理解你係想咁?)

但你下下醫畜前醫畜後,地圖炮講晒所有醫護人員,而唔係淨係做錯果個,果班真係日日追更,廁所都冇時間去、有盡力幫人嘅醫護聽到真係心都酸㗎喎大佬

突然咁多 post帶風向係咁插,係盲插 插晒所有人嘅,恕我不能認同。

你可以話你淨係講果班、連登果班,但睇你鬧法,睇成個 post鬧法,都唔覺你淨係鬧害群之馬
係連登我剩係見到衰嗰班喎,上得連登嗰班9成都係西
有幾多係好根本見唔到
仲有而家我屌柒佢地仲要我咁得行細分邊d好邊d唔好?反正連登絕大部份都係衰嘢,唔開地圖炮唔通慢慢細分你係好嘅你係唔好嘅啊?
更多醫畜精彩回覆節錄

「邊個得罪我地,出院前實玩撚死你」

到底有幾多醫護做醫護唔係因為人工高而係真心想幫人
https://lih.kg/bKwqBHV

20幾歲生cancer冇錢焗入公立投訴醫療質素差,成班公立醫畜喺嗰個post入邊講:你冇錢係咁㗎啦,冇錢就預咗入嚟等死,想醫得好就入私家

前TVB主持患癌住公院大呻似坐監?親耳聽醫護講:「有錢就有得醫,冇錢就等死囉」
https://lih.kg/3724164
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞