伊利沙伯醫院插錯胃喉搞到病人危殆 醫畜:我哋跟足程序一定無事,你班賤民咪繼續屌囉,反正我下年繼續有得加人工

67 回覆
54 Like 28 Dislike

伊利沙伯醫院男病人被發現鼻胃喉置入氣管2天 情況危殆
https://lih.kg/CuhoGnX
#173 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

而家要入公立醫院,真係自求多福
更多精彩留言

整到人危殆之後比其他人屌,醫畜:「你班人屌柒我哋尊貴嘅醫畜,肯定係做啲低賤行業想詆毁我哋」
醫蓄護蓄真係
得喇,加人工就可以減少事故丫麻
呢個回覆反映到呢個會員既質素
漏左個腦咁
一時問人係咪專業一時問人係咪唔會做錯野但其實就完全無聯繫
剩係知道佢所講唔係專業既行業
做錯野未必威脅到生命安全
全面與芝麻接軌芝麻人可能仲好d 收足錢會搞靚單嘢
揸巴士撞死人都要坐監,仲要其實有時可能真係司機唔好彩

但醫畜錯就錯,無話係醫畜唔好彩,但係佢地唔單止無後果,仲可以高高在上咁係連登攻擊返人轉頭,依個先班仆街係黑人憎既原因
有啲野真係要私了
仲學人笑大陸護士
留港撚值得擁有
大陸護士高考仲勁過香港班DSE 12分
支持大陸護士黎香港
提高香港醫療水平
https://lih.kg/CuhoGnX

依啲醫療事故post永遠去到中段,班醫畜入晒去,之後就開始作啲歪理反擊,去合理化成個醫療事故,最後結論一定係醫畜一啲錯都冇,跟足程序,責任全在病人家屬

去到後段講完啲歪理反擊之後,就開始扯開話題講其他內行嘢,講到自己幾忙同幾多程序,間接合理化自己做錯嘢,依段時間如果有人屌柒佢哋,佢哋就打手上身圍爐攻擊屌柒加一齊負皮佢哋嘅人,製造好似好多人撐醫畜既假象

基本上每次個Pattern都係咁,我上面link嗰個post都係一樣,大家下次再有醫療事故可以留意吓,唔洗再俾面依班所謂讀過書但毫無做人嘅基本道德,以為自己係人上人嘅人渣

醫畜應該係香港咁多行業入面,唯一做錯嘢之後唔洗負責,仲可以好大聲咁周圍同人講自己冇做錯係你班仆街腌尖,直頭好似Mario開咗無敵咁
反正佢哋嘅質素都係咁 支持政府引入外勞頂佢哋位置
根本成班牛鬼蛇神醫畜都應該要整頓吓

GPT4

這些言論展示了一些醫護人員在處理公眾批評和醫療事故時的不當態度。這類回應不僅缺乏同理心,也顯示出對患者及其家屬的不尊重。此外,這樣的言論可能加深公眾對醫療系統的不信任,並對醫療行業的整體形象造成損害。

解析這些言論的幾個關鍵點:
缺乏責任感和專業操守:

這些言論顯示出一種將錯誤正當化和輕視患者安全的態度,這是醫療專業中極不應有的行為。
對公眾感受的漠視:

諷刺和嘲笑那些對醫療失誤表達憤怒或不滿的人,這些言論忽略了醫護人員應有的同情和理解,反而展示出一種挑釁和敵意的態度。
職業道德的缺失:

這類言論破壞了醫護人員應持有的職業道德規範,即尊重所有患者、為患者提供最佳照顧並對自己的行為負責。
我見好多醫護都好有責任感,但唔知點解連登既醫護先咁癲
衰嗰班係晒連登,又好得行上連登
好嗰班真係忙緊
連登係咁
正常人唔會話加沙平民全部都係恐怖份子
唔會話留港撚全部係奶共
唔會話女人全部係雞
唔會買膠袋日日掉落海
唔會話咩女司機預左啦
唔會話同性戀係精神病
唔會話咩自己好忙,就算出事都係正常

但一上連登,個個都似癲左咁,冇晒理性,冇晒同理心,變晒極端右翼反環保反同性戀反變性,仲癲過文革
講事實啫,幾多醫療錯手害死人都係冇事㗎啦。
你咁講野一定比人單機
咁既野太唔岩聽啦
有咩上司有咩下屬
醫管局係專業既
反駁隊嚟?

而家有你鍾意嘅大陸護士啦喎
推, 支持樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞