龍幸伸:膽大黨/超自然武裝噹噠噹/ダンダダン 集中討論區(5)

472 回覆
10 Like 1 Dislike
短篇結構自然多人出場,佢仲要連啲出個一兩格嘅路人角色,甚至連物品都有得投(金蛋蛋啲咁重要咁多出場嘅都算喇,連星子去完北海道買返嚟做手信嗰蟹都有投真係分明玩嘢)。

btw我投咗星子婆婆,實力又高又靚女又性感仲要好心地好慈愛,成日請咁多人食飯好抵錫!
+1
仲諗住投真高倉健點知冇份
新女洗白後就會成為pan piano
笑左
同班長夾 band
三丈目同伯爵係2個人
我諗煙幕黎, 劇情無明確講到佢兩個係同一個人
就算同一人,劇情上都未講,直接標同一人咪劇透左
去咗海港城 LCX 打卡,有得免費抽JJK或者DDD嘅postcard,我梗係唔會㨂爛咗尾嘅JJK,結果好彩畀我抽到張變身版厄卡倫。不過Pop Up Store看檔位哥哥仔,竟然將DanDaDan讀錯做DenDaDen

https://www.facebook.com/lcxhk/posts/pfbid02czZHwnu8mRbj6AFxt1467MzUWigxCMwN1ZvHyofZk3sCggmDcaGpkxp6qg8VD2mhl

網上見到,我都冇番號
全卷累計發行量400萬突破
岩岩入坑睇,發覺男主同學勁似anson lo
啱啱追到最新。
其實講到神作咁我又覺得over咗。
都去到170話,感覺都仲加緊主角群。
總之係同學,一有戲份就覺醒入隊。
愛羅,JJ,毒撚,班長….
估計新女都係。
即使「敵人」,都好多變咗半個同伴…..
唔同人啦。伯爵咁撚型應該都唔會點奸。
大把內容未講…
音速爺爺,地底人,伯爵..婆婆回歸…女主復原…dandadan…

感覺主角群都未加完人
婆婆一定返黎啦 一開始都提過婆婆係為左超渡失足少女先四圍去咁能大愛一定返黎玩fusion

估唔到個個女角都有波路 係愛羅冇乜
白雪>班長>廢桃
唔駛再加人啦 個凜已經好邊緣人
我覺得已經太多人handle唔到
其實愛羅都有架。
我覺得其實愛羅先係最型最認真最關心同伴果個。
之前男主昏迷(識靈魂出竅前),係愛羅守係男主旁邊(摸住男主塊面,不過女主都有整咖喱嘅),特訓時佢都係最認真。
小桃變細咗,愛羅係主動叫女主跟住自己。

Btw,邊個白雪?
其實主要都係男女主角打,成個桌遊都冇主角群其實人。

我覺得頭間好快都會入隊,新果條女講到佢都係有唔好童年,好快就變咗凜2.0入隊架啦。

賽博星人幾正,同半入隊冇分別。如果加埋個警察就正
愛羅唔想桃同健痴埋一齊姐
你未睇到最新?

btw,原來你講新果條女。
我冇留意佢個名,始終太新,得一格有佢個名岀現,不過都好大機會入隊架啦
警察唔好啦, 搞一搞陣間死左點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞