龍幸伸:膽大黨/超自然武裝噹噠噹/ダンダダン 集中討論區(5)

472 回覆
10 Like 1 Dislike
伯爵好似未拮落去健?
一係拮左發現搶唔到能力先震驚
話哂叫超音速爺爺 可能做野好快手
能力都冇左
先冇生效到掛
如果重keep住高速婆婆嘅 應該一早俾佢搶左
岩岩先知原來第1集戴帽笑鳩小桃個𡃁仔係吉吉黎
伯爵出場後係咪打鬥係咪要開始鬥智
加入團長能力設定都唔知係好事定壞事 條件無一早定好就會出現乙骨呢d 咁on9 既角色
https://www.youtube.com/watch?v=-bBXoXje4ZU
唔計Lethal Company (呢隻太柴娃娃)
終於有隻叫做恐佈啲o既驚俾cc玩下
話時話地底人條支線好耐冇出
王道漫套路多數最終章會安排敵我雙方所有陣容出場show hand
但呢套篇篇都咁玩
第二集啲作畫跟唔到第一集有少少hea
睇完動畫追哂漫畫,估唔到賽伯星人後面咁多戲份

健哥證實冇咗蛋蛋嘅男人係會變得帥氣
婆婆一定係今年最佳吉祥物
隔離台香格里拉隻兔正啲wo
少女唔鋤愛阿婆
不過婆婆應該要季中先開始發揮
睇咗兩集動畫後忍唔住開始煲漫畫,一煲就停唔到手,連續兩晚都煲到天光,而家睇到一百廿幾話。龍幸伸不愧曾經係藤本樹嘅助手,漫畫後面好多好癲好喪又好high嘅場面(納米巨佛機械人、裂口女大戰宇宙艦隊、黑白棋式外星人大戰、就連熱血少年漫必要嘅升Lv特訓都變咗打古典音樂家),我極度懷疑呢兩條友以前係喺工作室隊住草咁趕稿嘅!

呢套嘢有好多向套經典漫畫致敬嘅元素,不過有啲玩得幾好,唔會令人覺得齋抄功課。暫時見到嘅有:
-Ultraman (十字死光)
-龍珠(龜波氣功、仲有天津飯招氣功炮)
-亂馬1/2(亂馬冷熱水變身)
-新世紀福音戰士(凌波麗緊身戰衣)
-天元突破(螺旋鑽頭嘅力量)
賽伯星人個真身已經係致敬三面怪人
變咗招財貓先開始黎料
致敬地方太多,仲有:
-阿基拉(肥仔渣車登場)
-Mad Max(重金屬樂隊驅靈車)
-逃出魔幻紀Jumanji、熱血高校(惡魔童話花牌篇)
-異形(外星人大戰篇)
仲有好多關於廣泛流傳既神秘學、都市傳說:This Man、裂口女等等
尋晚追到12x,今晚終於追到同步,不過頭間呢章我麻麻地,希望新呢一章會好睇返
頭間又係悲慘角色
睇落後面會入隊

係限制於癲既場面唔係劇情個框架都係好王道不過講真堅好睇
裂口女應該係目前最勁妖怪一嘢秒咗班外星艦隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞