邊位明星明人死左曾經令到你好唔開心

682 回覆
345 Like 15 Dislike
而家間唔中都會去聽 還不夠遠去令我覺得佢仲係度
三浦健太郎
我Primo先會
仲要首歌死前7年寫
https://youtu.be/S6mbMmunQa8?si=adNy9Jka1X7kgB68
可能嗰首歌出完第二日佢就走咗
個感情連結咗落去
same

次次都諗起呢首歌
然後眼淚就自己流出黎

https://youtu.be/6F9srcQQ_bw?si=UNoZeBGk55Xj3kFw
鳥山明,真係伴住我成長,另我覺得世界係有希望,只要努力,柒達都可以變高達
仲有 talking to myself
有句 keep losing you
直頭係
小鬼
嫁錯郎
坂本龍一,有晒心理準備,但都係好震撼。
Mj Whitney Houston, Kobe , 哥哥,梅姐,呢幾個就算我唔係fans. 但對我來講就好似童年一部分。
英女王,對我來講好似永恆存在,唔會死。
Andy Gibbs, Maurice Gibbs,一個係唱片鋪聽到員工講佢死,另一個我聽住I started a joke一邊睇新聞見到佢死訊,以後唔會再聽到bee gees
林保全,我童年。

Ps 雖然唔想咒人,但下一個應該係feline dion
Robert de Niro, al Pacino, Clint Eastwood, 宮崎駿,雖然年紀唔細,但應該都仲好健康,希望佢哋留多幾年
我差啲以為我自己留言,估唔到清都係性情中人
驃叔的確係仗義傲骨,日月可昭
*celine dion
神田沙也加
我同清大致都好相似,不過就咁香港都重有例如Danny、家駒、籮記、驃叔、金庸、倪匡、李怡、饒公、智叔、楚原叔等等等等,重未計好多大老倌嗰啲
英女王
鐘鉉 雪莉 荷拉
將來仙姐過身應該都會好震撼,我記得當年女姐我都好深刻,即使我唔聽粵曲,但都記得昭君出塞。

金庸饒宗頤李怡呢班文人死一個就無一個,都唔方會再nurture到呢個級數
去到仙姐、芳姐呢班重有咩震撼唔震撼吖,百年歸老,同埋今人重有幾可認識大戲戲曲呢

好多嘢都好難架喇,時代嘅問題,都係盡做
原來饒宗頤走咗
Sulli
你講開,我啱啱check埋原來季羡林都走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞