[發洩/家暴]有冇人好撚憎老母/老豆

122 回覆
153 Like 9 Dislike
到而家搬咗出嚟住都仲係咁撚憎
會因為諗返起以前細個嘅經歷而失眠
精神有問題 單親 好心就咪撚生 又唔肯睇醫生
細細個已經日撚日比佢搵籍口嚟打打打打到我埋牆角都仲繼續打 打完我先可以訓
然後又各種精神折磨 言語暴力 公眾羞辱同打
好記得中學 佢係朋友面前兜巴星我又扯我頭髮
搞到個朋友唔敢再搵我 事後佢發完癲先叫我搵返個朋友
心諗人哋一早走撚左 仲留低同你食花生?
仲有各種公眾場合打同大鬧 成個潑婦咁
個死八婆好意思話自己平時對我好好 唔識感恩
點解可以咁撚賤格幾撚時死?
好想佢體驗下生不如死嗰種絕望
每次出街見到正常家庭有講有笑內心都有小小羨慕
因為係我呢一世唔會有機會體驗到嘅嘢

利申:老豆係我細個已經出軌 因為意外過埋身

發洩完
辛苦了
你細個佢點對你 佢老左你味點對番佢 佢味感受得番 佢仲要冇仇報
悲哀
放過自己啦
做完爽就話姐 做完唔爽仲要好似覺得自己係悲慘電影主角果下先好笑
遲早精神病

早d睇開係對你自己好
唔易睇開就睇心理醫生
做乜要自己去諗埋一邊
自己用自己方法 最終咪同佢老母一樣

講真咁樣做最後咪又係害到自己
為咗自己 去搵人幫手啦
同我有d似
但我有次忍唔住反抗
打到老母報警
癲但都勁
我高中開始還手
但我老母好L肥而我比較瘦
打唔過佢
多謝你
多謝
我有好努力咁逼自己樂觀啲
但係始終都係放唔低過去
有時見到某啲位 又或者一到夜晚就會trigger 返
先多謝你嘅長文 我會參考下
叫受傷者睇開啲真係好殘忍。。。
要自己識計數
你人生已有一段唔開心既日子
往後係咪重要繼續係陰影下過?
往後人生重要loop返以前搞到自己傷春悲秋或者癲左,真係值?
你而家已經有得揀可以好好去過自己生活,何苦沉浸係陰影之中
冇人叫你放過以前,係放過自己
唔好搵自己笨
人既時間有限
一樣

佢大個會話自己冇打過你

如果依我依家既身形 應該可以打死佢
最近天氣比較差
不自禁會諗埋啲好負面嘅嘢
而我認定我人生絕大部分嘅負面回憶都係來自我老母
不過樂觀啲睇嘅
就係唔係好驚比陌生人鬧(老細)
覺得佢點屌都好都唔夠我老母痴線
100%認同 完全講唔過佢
做完話自己冇做過 想一巴車落去
收到多謝師兄
如果依家關係ok 就算啦

我老母單親 又窮 又唔識字 佢都唔想既
你講得好好啊
去到好憎就無 但好多時知道大家跟本就溝通唔到
抑鬱症試過自殺 成日比我老豆話我懶 意志力唔夠
話自殺有無諗過佢感受
我只係回番佢一句 唔開心只係你意志力唔夠 關我咩事
同你差唔多情況
本身好憎,自己搬走咗之後就無感覺
搬咗出嚟情況愈嚟愈好,加油

有句說話我覺得係幾啱
愛嘅相反唔係恨,而係漠然
恨同愛都係強烈嘅感覺,漠然就完全相反

前年都係其他人同我講先知,生理父母死咗其中一個
我又無輕一口氣嘅感覺,只係咩感受都無
正如你唔會對一個陌生人嘅生死有任何感覺一樣

Move on 好好生活
巴打 不如搵下心理醫生啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞