陳國基:啟德體育園明年啟用 可「行遠少少」到彩虹站離開

307 回覆
6 Like 262 Dislike
係咪煽動市民遊行堵路?
懲罰留港撚
弱智都可以做局長 屌你老母 以前唐氏綜合症真係無敵
7分鐘CLS 地鐵
大球場行返出去銅鑼灣天后都要十幾分鐘。
但行到去銅鑼灣有好多巴士揀, 但畀我行到去九龍城都唔知揀咩車

咁撚大個地方
又有郵輪碼頭
又有成個體育園區
仲話發展盛事經濟同旅遊業
你叫啲遊客點去
行過去
可能預視到個體育園使用率都唔高
唔使整個站接送啲觀眾
淨係呢幾日嘅天氣已經行唔到啦,又熱又焗 又落雨
仲未計大量人一齊散場點都行得比Google時間慢你問我就一定唔會去。
叫佢每日行一次比我睇
一多人就無可能行得快
成篇野邊都有話消化唔切?

啟德站 D 口本身預咗有體育園
你依家去都會見到就算無咩人用個出口都已經有幾條電梯同大樓梯,地板都開晒窿擺欄

踩港係好,等啲人醒吓香港係衰嘅
不過都要講吓 make 唔 make sense
仲話將欖球去呢度搞,失禮死人
最正係明明一塊空地比佢規劃
佢都可以規劃到離主要大眾運輸咁遠
一早劃多個站起支線咪得
開左中國特色正面mode講野係咁,國內唔會有負面野,所有衰野一定係外國度。
佢計數應付到就唔駛叫人行去彩虹啦
計落條數好似無錯

夜晚 11 點屯馬線去到啟德架車好空,唔怕上唔到

7 分鐘一班(呢架係火車,唔係地鐵)即係每個鐘有 14 班車,每班車大約可以載 2500 人,一個鐘佢唔臨時加車都有 35000 人嘅 capacity,何況真係有活動自然會再開車
佢坐開車
2.1KM對車嚟講好近
係你至同港共啲官認真

佢彩虹同啟德都未去過,日日高官車出入,聽院啲靚 brief 完再同記者 9up 你呀當真去 judge 佢有咩陽謀陰謀
我諗要行40分鐘
政府車+ working hours
你香港掩尖腥悶姐

真係國際金融中心果個倫敦啲火車可能仲疏未又係咁
因為人地啲先進國家老早用晒 app 去睇幾時有車
根本無人會喺月台乾等足咁多分鐘
係你個過氣金融中心先同台灣人一樣 4 分鐘又嫌,8 分鐘又嫌

東京睇完演唱會 JR 仲疏就無人講嘅
新加坡睇完演唱會 SMRT 都係 6、7 分鐘又唔會話嘅
幾十萬一個月講呢啲戇鳩嘢 叫佢自己行一次比大家睇下先啦 低能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞