油卡/入油折扣討論區(44)窮撚/新手專區 [compass visa到期轉會阿嫂]

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我入開38L左右就大概$17/L
Esso 直減$8,會彈性好多
灰卡唔知點有,係唔係要入滿貴油再問職員
巴打333 個位計多左,你咁計用個5000分係計埋之前入油儲起d 分

當入50L +啟德+2x 分

50L *15= 1500分 可以換$100/1500 (同$333/5000一樣15分$1)

$100換到3.92L

即係total 收 $17.49*50L =$874.5, 入53.92L

=$16.22

即係平油計-$9.27/ 貴油計-$10.46

我自己唔care 貴油所以對我黎講係$9.27, 同大法一樣

同埋一定要weekend 啟德我唔近
師兄識數!

我自己入開esso,以前會入$500送$200,但到喉唔到肺

直減$8係好啲,一野入爆

似中石油
Ching 有料,唔該晒
即係去到咁盡先同大法打和又weekend又免升又要計埋分
星期一阿嫂500-180係咪無星期二減6.5/7.5掂?
扺*
重要灰卡平油唔知係咪減$8
btw esso貴油係咪都冇加德快貴油咁襟用
尋日入加德士,用滙豐卡優惠
入咗34.2L,睇番得23分儲左,點計出黎
見佢話1L1分
扣完優惠後,折實俾嘅價錢再除$26.68 先計1分
有啲搵笨
計到了
佢張圖明顯誤導,點都唔會儲到1L一分
唔會減到$9.2 啦

計埋用vs card 1.2%回贈,加埋佢啲積分都係-$9.1
係可以入滿唔洗就住就住指定L數囉
買左幾錢 ? 點解灰卡要買 ?
平油有-$8咩?唔係-7咩?

同埋平油入1L應該係10分,唔係15分
佢嘅意思係
中國蘋果原價$60 優惠-$10 折實$50
日本蘋果原價$70 價惠-$20 折實$50
就算佢買日本蘋果都好,佢只會當平左$10
因為"蘋果"呢樣嘢對佢嚟講,不論產地只係值$60
但佢用17.49*50L
17.49點黎?
冇詳細研究佢點計
反正我就冇腦esso啟德-8
如果冇出九龍就500送200 再-8打爆
333大法介唔介意講多少少睇咗都唔係好明
801灰卡平日好似-$6.5 808灰卡先-$8.0
我之前去油站問 佢話入少少油都比張灰卡我
求其入左$100就比左張801灰卡 仲幫我合併埋張橙卡

平時睇post見好似好難入手 但以前入油都唔記得問有冇灰卡拎
上次咁岩經過油站等人 入去問下佢就比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞