油卡/入油折扣討論區(44)窮撚/新手專區 [compass visa到期轉會阿嫂]

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
姐係實減$8.2
然後計埋積分同3x就$9.2?
應該未連3x 7.01+1.19+分=9.2
其實esos啲灰卡優惠喺邊到睇?
加德快我回來了
抵過能源大法?能源大法減到幾多?
3倍分姐係有幾多reward cash
如果去大埔仲有500送85
平油-9.23, 貴油-9.83
都係能源大法
3x0.4=1.2?
其實計返同esso差唔多 灰卡星期四-$8.19
儲5000分換333
0.4% x3 =1.2%
Everymiles本身入油$2/里 or 2.5%回饋
星期四我唔就腳
若果用EM,每500蚊油回多$12 RC咁囉
咁姐係如果用red card入500蚊先6 RC,叫好過無
緊係用EM啦
無EM,唔想特登申請
仲有我無理解錯既話(唔岩請指正),佢+fun卡1升1分(=1蚊)係入油量整數咁計,姐係彈槍都要叫佢入到整數先抵
仲有就係儲落既分當錢入應該係只可扣減油價正價既數,所以計落個回贈無想像中咁多
唯一好處係唔洗好似能源大法要睇油缸量黎用,同埋可以一野打爆油缸佢,但係只有星期五六日先可以入
逢星期三5000換333
同七月1500同換100點解好似差唔多咁
定係我miss左啲咩優惠可以夾埋用
由2024年7月1日至9月30日,逢星期五、六或日,憑滙豐信用卡於加德士加油站加油可享每公升高達港幣9.2元的優惠,包括:

.惠顧加德士特配Techron®汽油,每公升可即時扣減港幣7.01元
.免費由特配Techron®黃金汽油升級至特配Techron®白金汽油(每公升之升級價值港幣1.19元)
.享加德士加FUN咭白金汽油每公升1積分,等值港幣1元油站汽油零售價
.全年更獲贈3X「奬賞錢」回贈
新手上路追完post都係一頭霧水
好似加德士紅卡同esso既咭都可以申請定先就實冇死咁,唔知咁諗正唔正確?
加德士見好多師兄都好似成日要r 卷

Esso 算減得多 先申請吧

Shell 呢間仆街 我已經抵制左佢
就算多$12 RC, 計一計都係能源大法最抵
不過下下都要入大埔/ 買卷先至抵
我覺得最簡單係esso $500送$200,星期四入
計嚟計去都好似係$333esso最抵
請問Esso 1500分換$100貴油,係計牌價? 啟德站入就計埋免費升級?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞