油卡/入油折扣討論區(44)窮撚/新手專區 [compass visa到期轉會阿嫂]

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想問下網頁邊度可以整到合併兩張卡?
搵極都搵唔到
1L 15分, 我自己當一缸50L, weekend 2X 分都只係得 1500分

$100 要2800分
$300 要7500分
$333 要5000分但只限星期三

巴打車油缸大一次入到90L

更何況一定要$333 劵先抵, 當一次1張即係一定要5000 分, 3.3缸油先換到13L 油, 13L 又太少又要特登星期三去, d 分又一定有零頭

當用$333 = $-1/L, 但前提係d 分岩岩好先係-$1, 有零頭唔夠5000剩低d 分已經=垃圾, 即係唔會做到-$1/L
$300/7500分 已經得返= -$0.6/L

呢到加德士就ok, 直接1L 一分, 一分直接當$1, 唔會浪費左d 分
乜撚野事
今個月咪有1500分換$100油
屌, 自膠

佢$100/1500 得Facebook 個post 有寫

7月先有, 咁平油計連埋1500分都係得-$8
1L 15分, 我自己當一缸50L, weekend 2X 分都只係得 1500分

$100 要2800分
$300 要7500分
$333 要5000分但只限星期三

巴打車油缸大一次入到90L

更何況一定要$333 劵先抵, 當一次1張即係一定要5000 分, 3.3缸油先換到13L 油, 13L 又太少又要特登星期三去, d 分又一定有零頭

當用$333 = $-1/L, 但前提係d 分岩岩好先係-$1, 有零頭唔夠5000剩低d 分已經=垃圾, 即係唔會做到-$1/L
$300/7500分 已經得返= -$0.6/L

呢到加德士就ok, 直接1L 一分, 一分直接當$1, 唔會浪費左d 分
乜撚野事
今個月咪有1500分換$100油
屌, 自膠

佢$100/1500 得Facebook 個post 有寫

7月先有, 咁平油計連埋1500分都係得-$8.3
Esso中石油嗰啲要入貴油先啱
佢貴油仲平過平油
你咁講 1分都唔係1蚊啦
要打個六折
唔係 1分 = $1 基本上都係要打折, 因為總有零頭用唔到

esso 而家有$100/1500 都易d, 可以計到岩岩好
貴油先係
加德士明明話白金1L=1分

我今日去入就40幾升得30分 係咪比小左我

我係新開加fun卡+匯豐

同埋佢d 積分係點用法?
Esso 都係貴油先直減8 貴油vs貴油嘛
六折呀 乜鬼野零頭
牌價25.49 但1分買價值16蚊既油呀
其實冇信用卡限制,就會有星期幾限制,再唔係,就Litres 數限制
仲有油站位置限制
Esso d 優惠亂到仆街

你呢個六折又係邊到黎

今個月可以逐分逐分用

除左1分換劵,佢最少都要1500分,重要係今個月新出
我有平入平唔理貴/平油,所以上邊全部係用平油25.49去減
咁師兄,你覺得最平係邊間?姐係你入梗邊間
我本人比較蠢,其實1500分送$100油抵唔抵?
算抵

大法打後最好係esso, 但要用灰卡+貴油

灰卡-$8, 加$100/1500 計出黎係$17.38, 我都係用平油計,-$8.11 遠不及大法$9.2, 但已經好好

利申,重用緊大法,冇實戰過esso, 可能計錯
大法最大問題係d 卷
一係俾錢上旋拍買。一係打去CS 度乞,一係去大埔站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞