[Game 3] 2023-24 NBA季後賽討論區 (67)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
季中後期塞迷開屌話譚mvp ladder排咁後話唔公平架喎
金塊自己柒有乜好講 lead住廿分俾狼反cup
我覺得17刺55波

18箭我覺得今年菜贏硬
Exact7ly,究竟當佢係咩好
你話佢係球隊一哥,但主宰力又唔夠高
對比其他隊既一哥完全比下去
當佢二弟咩,待遇又完全唔同
佢依刻肯定唔係超巨
我會當佢above all star 大約全nba排6至8
除非佢3分去得返rookies個時咁準
同埋drive入去隻手唔變型
咁就真係有機會上到super star level

22年Finals 菜先係熱門
當年打完game 3 之後,預測奪冠率有成8x %

但game 4 俾手感仔一戰封神
自此菜就俾人笑足2年

今年終於吐一口烏氣
showtime lakers, ok連線, 宇宙湧, 公牛皇朝對今年菜都冇話食硬
做得一哥咁既表現俾人屌係正常
希望可以打破埋連續多年冇重復奪冠
潮人playin隊講到打乜都唔驚淨係驚塊
又幾好笑
。你個名
到而家仲有人吹play in 球隊入西決添
佢自己比記者訪問都講咗
射波好差要改善
但佢著緊隊波贏多啲
我覺得心態進步咗

以前射唔入只會更上腦
我睇法係大家睇佢數據拎分唔高
但對面點守佢先?
就係因為佢突破落波有威脅先要夾佢呀嘛
你做教練係咪會放佢,因為佢下下鳩pull up 3就唔夾佢呀?真係唔驚佢打得起?
至少我見final 唔係咁守佢囉
而佢比人夾咪分波,有效打法
我支持隊波就贏咗3場啦,迷譚有咩問題
好彩我咁多年嚟都話啡>譚 又贏
個年太young, 好多身體接觸比綠師傅撚到燥晒
我一直都話佢最大問題係唔夠勁. 但佢都盡左力.當佢係勁啲既all star 其實就得. 除非佢之後有突破.
認真咁講
今年塞同上年塞嘅分別只係冇左聰明同兩個Williams
然後多左por 同假期 por就傷9埋
上年隊野就連演野佬熱火都過唔到
點勁過ok連線
Yes,唔上腦其實已經好左好多
性格問題 硬件根本譚完勝
下下都3個人夾
換轉以前一定上腦又整個18射中1既柒樣
多謝熱火多年既鍛鍊令JT學到分波破包夾
譚even去到今場
尾段都似為fmvp刷表現
然後差啲又仆街
5out輪流拉Shaq出黎打
Shaq最多2分
我地塞球球3分
3>2
呢2場其實都有機做戰犯
熱火真係幫左雙J唔少
啡D 左手今年真係好左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞