Ricoh 系列貼圖區(2) (不定時更新,歡迎隨時貼相)

356 回覆
3 Like 20 Dislike
Gr3x street edition 愈睇愈靚
隻色響唔同光源睇落去都有啲唔同
有咁平咁誇張?
仲有部 GRD3 同 GXR 喺櫃底
幾時出GR 4
啱啱入手gr3
有無配件係必買
驚入塵,見d filter係貼上去耐咗會出事
我都係,我老闆sell 左我買左個磁吸保護鏡我都買左,因為以前試過入塵入沙壞左部grd2, 咁我買定安心啲。

另外又sell 左我買左個黑柔焦鏡,但個人唔太識用
買玻璃mon 貼,但諗諗下當時應該唔好買 淘寶算
個磁吸保護鏡咩牌子
有啲興趣
但我唔太識番去影比你,如果比我揀我揀淘寶算了,慳番幾百蚊
掂晒 請問係咪Bic camera 果到應該都有?
上bic camera官網check stock比較穩陣
bic camera 或者友都八喜都有賣
睇邊間近自己
5年前一出GR3入左部
5年後岩岩又入多部street
由出street一直心癢癢隻色但本身已有入多部又on9咁
身痕到依家都係再入, 又冇風4幾時出
但部機個serial唔多靚, 有冇人又係強迫症d serial
Cls serial 都追應該睇心理醫生
櫃員機噤銀紙會唔會逐張對number
追serial真係搞唔掂
利申:先用GR3 > 買埋GR1s (中間用過rx100m7, fufjifilm x system但最尾都賣晒) > 最近買埋GR3x HDF
間唔時比啲影友笑洗埋啲錢都玩到FF, /用埋傻瓜機人哋都唔覺你玩攝影
最緊要自己用得開心就手
我都係用GR補番近距焦段同食飯
輕細高質真係冇其他選擇
想問下ching大家部gr3入塵點處理?
拎返去麗確維修?
GR真係補左FF唔輕便, 影少左個缺口
自己用得開心就好
琴晚入咗3X HDF
真係好輕
拎出街用完全冇負擔

不過IMAGE SYNC個APP連極都連唔到
有zoom已經係GX
覺得4會繼續食多代老本, 齋換sensor
5先大改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞