Ricoh 系列貼圖區(2) (不定時更新,歡迎隨時貼相)

356 回覆
3 Like 20 Dislike

影結婚相時, 得閒就自己拎部GR 嚟影, 勁方便
GR + ZV1 呢個組合應該好正
啱想買部二手gr3 見carosell 有個賣3900 大家睇

睇下 '港版理光gr3數碼相機 成色98成新 有盒講明書 原裝電池x1 原裝原電器 副廠充電器 16g內存卡 手繩',HK$3,500 係 #Carousell https://carousell.app.link/KbxqNpVX9Mb 呢度搵到
有冇調色preset spec 推介🙏
點樣覺得?因為太平?
唔係部機假,係個seller假
睇下佢review
出面2手賣梗6-7000,做咩咁好賣3500俾你?
唔通真係玩夠益下其他人咩
宜家入手diary edition會唔會好唔明志
岩岩先入左
想請教下大家如果想買多粒電 有冇話最好原廠定其喺牌子都得?
最後fc 左係網騙
買原廠穩陣啲
影景多 係咪3 好過3x? 睇左半日utube 都好難揀。。。
3 不會後悔
去日本旅行可以順便買,兩舊水有粒原廠電
X係畀廢柴用
用緊3,旅行用,一半影景一半影人,覺得視角一流

非常少嘅情況會覺得窄少少會好D,不過用得定焦就預左構圖要考心思D,而且到時40mm都未必係最理想選擇

如果28mm太闊,worst case咪影完返屋企crop。如果40mm太窄,係無得救

好唔like的話用iPhone補多張,講真呢個情況幾乎無出現過
認同,用過GRI GRII 到而家用咗GRIIIx
有時窄啲嘅位影唔晒真係有啲可惜
詢問大家GR3 , 大家會揀:
正評: 黑色
負評 : daily edition
GR就是黑色

想點綴可以換個圈

特別版啲色睇耐會厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞